Χριστόφορος Ζαραλίκος: Ο Πανούσης, ο Μαρίνος και η stand up comedy
Showbiz

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Ο Πανούσης, ο Μαρίνος και η stand up comedy

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος είναι συνηθισμένος να ενοχλεί. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο λόγος που βρέθηκε στη stand up comedy.

«Μαθητής βλέποντας τον Τζίμη Πανούση στο "Μετρό", είπα στον εαυτό μου: "Εγώ αυτό θέλω να κάνω". Στον Πανούση μου άρεσε ο αντιεξουσιαστικός του λόγος. Οπως και στον Γιώργο Μαρίνο. Έχει πει και τραγουδήσει ο Μαρίνος πράγματα όπως το "Τι παράγει η Ελλάδα" ή τη "Δασκάλα", σε στίχους του Παύλου Μάτεσι, πιο τολμηρά κι από όσα έλεγε ο Τζιμάκος» τόνισε στο Έθνος.

Να η αναφορά από τον Ζαραλίκο και δύο ονομάτων (Μαρίνος και Μάτεσις) που, παρότι ήταν λιγότερο συνδεδεμένα με τη σάτιρα, αξίζουν μνείας. Και βέβαια υπάρχει και άλλο ένα" όνομα στο οποίο η ελληνική stand up χρωστά πάρα πολλά: Λούκια Ρικάκη.

Η γνωστή σκηνοθέτις, που «έφυγε» πολύ νωρίς, ήταν εκείνη που φρόντισε να φέρει στην Ελλάδα τη stand up comedy και να συστηματοποιήσει την παρουσίαση της από το 1997 με τις «Νύχτες Κωμωδίας».

Ο Ζαραλίκος υπήρξε ένας από τους «μαθητές» της έχοντας ήδη σπουδάσει Υποκριτική στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και του Βεάκη, και δουλέψει κατ' αρχάς στο θέατρο δίπλα σε σπουδαίους κωμικούς, εγκατέλειψε ταπάντα και αφοσιώθηκε στη stand up: «Με βοήθησε η Σοφία Φιλιππίδου και η Ρικάκη στα κείμενα και έτσι άρχισα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved