«Αδειάζει» τον Παπαμιχαήλ ο θείος του για το βέτο του στην απαγορευμένη ταινία της Αλίκης

«Αδειάζει» τον Παπαμιχαήλ ο θείος του για το βέτο του στην απαγορευμένη ταινία της Αλίκης

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είχε θέσει βέτο στην επανακυκλοφορία της «απαγορευμένης» ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τίτλο «Aliki my love».

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης παίρνει θέση για το περίφημο «Aliki my love» της Φίνος Φιλμ, που υφίσταται ψηφιακή επεξεργασία και αναμένεται να επανακυκλοφορήσει και δηλώνει στην Espresso: «Κατ’ αρχάς, η ταινία δεν είναι «απαγορευμένη»! Δεν ήταν ποτέ. Απλώς ο Φίνος δεν ήθελε να προβληθεί. Δεν του άρεσε και δεν ήθελε να «κάψει» την Αλίκη. Ούτε και στην Αλίκη πολυάρεσε βέβαια».

Όσο για τις τολμηρές σκηνές που λέγεται ότι περιέχει το φιλμ, ο Τάκης Βουγιουκλάκης ξεκαθαρίζει: «Δεν είχε τολμηρές σκηνές… Εντάξει, ίσως να ήταν λίγο τολμηρές για εκείνη την εποχή. Εγώ προσωπικά δεν την έχω δει, γιατλι σπούδαζα τότε στην Ιταλία. Αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν είχε τέτοια πλάνα το φιλμ».

«Από τη στιγμή που μια επιχείρηση όπως η Φίνος, η οποία έχει τα δικαιώματα της ταινίας, αποφασίζει να την προβάλει και δεν υπάρχει γραπτή απαγόρευση προβολής της από καμία πλευρά, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, Αν υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ του Φίνου και της Αλίκης να μην προβληθεί η ταινία, δεν το ξέρω, αλλά ακ΄μη και να ήταν έτσι, πλέον δεν μπορεί να ισχύσει. Ο Γιάννης δεν είχε καν γεννηθεί υότε. Ποια έγγκριση; Υπάρχει απαγόρευση σε παραστατικό; Όχι!»

Ξεκαθαρίζει πως η συγκεκριμένη ταινία δεν ήταν προσπάθεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη για διεθνή καριέρα: «Παρά τις μεγάλες προσδοκίες ως σκηνοθέτης δεν ενθουσίασε ούτε τον Φίνο ούτε την Αλίκη. Ακόμη και αν δεν είναι καλή, όπως είπα τότε, ένας ηθοποιός κρίνεται και από τις επιτυχίες και από τις αποτυχίες του! Δεν θα κριθεί η Αλίκη από μία ταινία τόσα χρόνια μετά».