Μιχάλης Μητρούσης: «Τον Καζαντζίδη δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει κανένας»
Showbiz

Μιχάλης Μητρούσης: «Τον Καζαντζίδη δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει κανένας»

Ο Μιχάλης Μητρούσης σε συνέντευξή του μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί «Στέλιος Καζαντζίδης – Η ζωή του όλη».

Πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Στέλιος Καζαντζίδης-Η ζωή του όλη».

Είμαστε στο θέατρο «Ελληνικός Κόσμος». Πρόκειται για μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, αυτή του Στέλιου Καζαντζίδη, που γίνεται πρώτη φορά σε θέατρο. Γράφτηκε από την Κωνσταντίνο Γιαχαλή και τη Μιμή Ντενίση, η οποία κατέθεσε ό,τι μπορούσε στην παράσταση αυτή και βοήθησε πολύ όλους τους ηθοποιούς όπως και τη μορφή της παράστασης. Η παράσταση ξεκινάει από την ηλικία των 14 ετών του Στέλιου Καζαντζίδη και φτάνει μέχρι και τα 35 χρόνια του. Ο Καζαντζίδης είναι διαχρονικός, μια μεγάλη μορφή του τραγουδιού, δεν μπορεί να ξαναγίνει κανείς σαν αυτόν,-είναι παρακαταθήκη στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει κανένας.

Ποιος είναι ο ρόλος σου στην παράσταση;

Υποδύομαι τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον άνθρωπο που προώθησε κι έκανε τον Καζαντζίδη γνωστό. Ο Καζαντζίδης τον αντάμειψε και πήρε μαζί του τον Παπαϊωάννου, όταν πια είχε μεγαλώσει και ήταν στην παρακμή, δεν ήταν πλέον στην επικαιρότητα. Ήταν μια μορφή του ρεμπέτικου λαϊκού τραγουδιού και ο πρώτος που πήγε στην Αμερική το ρεμπέτικο τραγούδι,-το 1953, είναι ιστορικό πρόσωπο.

Έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας η μεταφορά της ζωής ενός Θρύλου, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, στη σκηνή το θεάτρου;

Όχι, δεν έχει κανένα βαθμό επικινδυνότητας. Με τη λεπτή παρουσία των χαρακτήρων που πέρασαν από τη ζωή του, πάντα με μυθοπλασία τα ονόματα και όπως είναι δομημένο, δεν μπορεί να κατηγορηθεί κανείς ή να κατηγορήσει την παράσταση, ούτε βέβαια να πει ότι μειώνεται το κύρος του Καζαντζίδη. Αντίθετα, φωτίζεται μια σημαντική πλευρά του, η σχέση με τους φίλους τα κέντρα, η μητέρα του.

Για ποιο σκοπό δεν αναφέρονται αληθινά ονόματα στις γυναίκες που υποδύονται τις συντρόφους της ζωής του;

Δεν χρειάζεται να μπουν αληθινά ονόματα στην ιστορία αυτή, τότε τι ισχύ έχει η μυθοπλασία; Στην περίπτωση που μπουν κάποια ονόματα, οι άνθρωποι αυτοί ζουν και μπορεί να πουν ότι δεν είναι έτσι αυτό ή το άλλο.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved