Ο πατέρας Ευδόκιμος μιλά για την άγνωστη πλευρά του Πανούση! «Ήταν άγιος άνθρωπος»
Showbiz

Ο πατέρας Ευδόκιμος μιλά για την άγνωστη πλευρά του Πανούση! «Ήταν άγιος άνθρωπος»

Ο πατέρας Ευδόκιμος υπήρξε ο πνευματικός του πρόσφατα εκλιπόντος Τζίμη Πανούση!

«Είχαμε μια σχέση σαν πραγματικά αδέλφια! Με πραγματική αγάπη! Ηταν καλός και ενάρετος άνθρωπος. Τον συμπαθούσα πάρα πολύ!» αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», την οποία φιλοξενεί η espresso, ο σεβάσμιος γέροντας και προσθέτει: «Τον γνώρισα πριν από 15 χρόνια, όταν είχε ζητήσει να βρει έναν ιερέα για να του κάνει έναν αγιασμό. Ρώτησε πολλούς ανθρώπους και όλοι του συνέστησαν να έρθει να βρει εμένα. Ετσι κι έγινε, πήγα, τον συνάντησα και κάναμε τον αγιασμό. Από εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή έγινε ένας πολύ καλός χριστιανός! Δεν ήξερα τι είδους άνθρωπος ήταν πριν τον γνωρίσω, αλλά μετά την εξομολόγηση και όσα είπαμε οι δυο μας έγινε ως άνθρωπος ένας πολύ καλός χριστιανός», λέει.

Η σχέση του πρόωρα χαμένου καλλιτέχνη, που διατηρούσε σπίτι στο χωριό Μένητες της Ανδρου, με τον καθηγούμενο της μονής έγινε πολύ στενή, όπως αναφέρει η espresso: «Ερχόταν τακτικά στο μοναστήρι όπου εξομολογείτο, κοινωνούσε και συνομιλούσε με πολλή αγάπη και σεβασμό με τους μοναχούς. Οποτε ερχόταν, μας έφερνε πάντα δώρα, ήταν γενναιόδωρος. Νομίζω ότι δεν υπήρξε δεύτερος άνθρωπος στην πνευματική ζωή αυτού του ανθρώπου όπως ήμουν εγώ».

Ο π. Ευδόκιμος δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι, με όσα είχε μάθει για την προηγούμενη ζωή του Τζίμη Πανούση, τον θεωρούσε ως τότε κακό χριστιανό. «Φαίνεται ότι είχε καταλάβει τις σκέψεις μου όταν συναντηθήκαμε, γι' αυτό μου είπε ότι δεν είχε πάει ως τότε σε κάποιον ιερέα για να εξομολογηθεί και ούτε φρόντιζε να κοινωνεί σε τακτική βάση. Στη συνέχεια με ρώτησε εάν εγώ θα ήθελα να το κάνω και φυσικά του απάντησα αμέσως: ‘‘Μετά χαράς, Τζίμη μου, να σε εξομολογήσω!” Εξομολογήθηκε και ήταν πολύ κύριος! Είχε ως άνθρωπος κατανόηση, σεβασμό και αγάπη. Είχε τη θέληση του μικρού παιδιού και ζητούσε να γίνει ακόμη πιο καλός ως άνθρωπος! Να γίνει ακόμη πιο πιστός χριστιανός...» υπογραμμίζει.

Ο πατέρας Ευδόκιμος στέκεται ιδιαίτερα στο χιούμορ του Τζίμη, με τον οποίο έλεγαν και ωραία ανέκδοτα. «Είχε μια σοβαρότητα την οποία δεν την καταλάβαινες, επειδή τον έβλεπες γελαστό και χαρούμενο. Εδειχνε ότι ήταν ενθουσιασμένος με τη ζωή του και δεν έκανε ποτέ παράπονα για άλλους ανθρώπους. Ηταν έξυπνος και μορφωμένος. Ζούσε έχοντας συγχρόνως μέσα του την Εκκλησία και θαρρώ ότι αυτό ήταν ένα μεγαλείο μέσα του. Του έλεγα ότι ήταν άγιος άνθρωπος!»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved