Σταύρος Ζαλμάς: «Οι ηθοποιοί έχουμε ένα πολύ μεγάλο δεκανίκι στη ζωή»
Showbiz

Σταύρος Ζαλμάς: «Οι ηθοποιοί έχουμε ένα πολύ μεγάλο δεκανίκι στη ζωή»

Ο Σταύρος Ζαλμάς είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στο κοινό. Τόσο λόγω των τηλεοπτικών του ρόλων, όσο και λόγω των… θεατρικών του ρόλων. Η υποκριτική είναι φυγή ή προσγείωση στην πραγματικότητα; Τι πιστεύει ο ηθοποιός;

«Η υποκριτική, όπως και κάθε έκφραση της τέχνης, είναι κατ' αρχάς ανάγκη για όποιους την ασκούν. Ετσι πραγματώνονται αυτοί οι άνθρωποι, έτσι εκφράζονται και έτσι ηρεμούν σε υπαρξιακό επίπεδο. Σαφώς η τέχνη είναι ένα ταξίδι σε άλλο χρόνο και άλλους τόπους που έχει σχέση με τη φαντασία και την έμπνευση και το οποίο, μέσα στα υπαρξιακά κιτάπια του καθενός παίρνει την πραγματικότητα και τη μεταλλάσσει» τόνισε στο Real.

-Οι ρόλοι σας ακολουθούν ή τους αφήνετε πίσω και ανοίγετε άλλο κεφάλαιο;

«Κάθε φορά αισθάνομαι μεγάλη ανάγκη να ξεφεύγω από την εικόνα που έχω χτίσει στο προηγούμενο έργο, όσο πετυχημένη κι αν ήταν. Αν θέλεις να γκρεμίσεις και άλλα όρια του εαυτού σου και να προχωρήσεις πρέπει την εικόνα αυτήν να την εγκαταλείψεις. Διαφορετικά θα καταντήσεις μπαγιάτικος. Και ανόητος.»

-Τι σας δίνει αισιοδοξία στο ξεκίνημα της ημέρας σας;

«Είναι αλήθεια ότι οι ηθοποιοί έχουμε ένα πολύ μεγάλο δεκανίκι στη ζωή, τη δουλειά μας. Συχνά, είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτήν που δεν προλαβαίνουμε καν να σκεφτούμε την πραγματικότητα! Επιπλέον, η δουλειά μας είναι ένα πεδίο αγώνα ανεξάντλητο. Ποτέ δεν γυρίζει κανείς να πει «έχω τελειώσει, πλήττω, δεν έχω τίποτε άλλο να κατακτήσω». Επίσης, προσωπικά, μου δίνει πραγματική, εκστατική χαρά το ελληνικό φως. Κάνω μια βόλτα μια μέρα ηλιόλουστη, παρατηρώ πώς πέφτει το φως στη φύση και στα δέντρα και μένω ασάλευτος μπροστά σε αυτή τη μαγεία. Δεν υπάρχει καλύτερο αντικαταθλιπτικό από το φως του ήλιου.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved