Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Είμαστε τελείως εγκλωβισμένοι σε πεποιθήσεις άλλων»
Showbiz

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Είμαστε τελείως εγκλωβισμένοι σε πεποιθήσεις άλλων»

Φέτος συναντάμε θεατρικά την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκη και στην παράσταση «Αθανασία».

Ενσαρκώνει την Ολια, μια γυναίκα της οποίας η ζωή ανατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Της συμβαίνουν διάφορα πράγματα, τα περισσότερα από αυτά αρνητικά, παρ' όλα αυτά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της δεν το βάζει κάτω, ούτε πιστεύει ότι πρέπει να τα παρατήσει. Μέχρι που έρχονται έτσι τα πράγματα και εκεί κρίνεται αν έχει το δικαίωμα να τα παρατήσει ή όχι».

Εκείνη τι επιλέγει;
«Να σταματήσει να προσπαθεί. Ο άνθρωπος σε πολλά πράγματα έχει το δικαίωμα κάποια στιγμή, εάν νιώθει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, να σταματήσει».

Η παράσταση πραγματεύεται την έννοια της ευθανασίας. Ποια είναι η άποψή της;

«Φυσικά και είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Παρ' όλα αυτά, επειδή είναι ένα πάρα πολύ ειδικό κομμάτι και γύρω του έχει ένα νομικό πλαίσιο, είναι πολύ δύσκολο για να μπορέσει να θεσπιστεί και να είναι νομικά κατοχυρωμένο. Είναι δύσκολο για τον νομοθέτη να φτιάξει ένα τέτοιο σύστημα ώστε να είναι όλες οι περιπτώσεις καλυμμένες. Είναι δύσκολο θέμα. Μπορεί να το συζητούμε έτσι ελαφρά τη καρδία, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Φυσικά είναι στην ελευθερία και στο χέρι του καθενός, αλλά αυτό είναι ένα φιλοσοφικό θέμα. Αν το πιάσουμε όμως πρακτικά δεν είναι τόσο απλό».

Υπάρχει ελευθερία σήμερα;

«Νιώθω ότι δεν υπάρχει. Είμαστε τελείως ανελεύθεροι, από τη στιγμή που γεννιόμαστε μάλλον. Χωρίς να το θέλουμε. Είμαστε τελείως εγκλωβισμένοι σε πεποιθήσεις άλλων σε όλους τους τομείς, από τη μόδα, τη μουσική, από τον τρόπο πού θα πρέπει να ζήσουμε. Ολα είναι αποφάσεις που έχουν παρθεί πριν από μας και εμείς απλώς ακολουθούμε ένα προδιαγεγραμμένο μονοπάτι», λέει η ηθοποιός σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Το Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved