Χρήστος Παπαδόπουλος: Η καριέρα του μετά «Τα παιδιά από την Πάτρα»
Showbiz

Χρήστος Παπαδόπουλος: Η καριέρα του μετά «Τα παιδιά από την Πάτρα»

Το όνομα του Χρήστου Παπαδόπουλου είναι συνδεδεμένο με το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα». 

Οι συνεργασίες τους και οι επιτυχίες τους πολλές που στάθηκαν αφορμή για να καθιερωθούν στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος συνεχίζει να γράφει τραγούδια και να κάνει εμφανίσεις σε διάφορα στέκια της Αθήνας και όχι μόνο.

Συμπληρώνετε 35 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Τι απολογισμό κάνετε μέχρι σήμερα;

«Από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα είναι ένας ωραίος απολογισμός, γεμάτος από μουσική, εμπειρίες, δισκογραφία και επαφής με μεγάλους καλλιτέχνες»

Τι θα δει από εσάς ο κόσμος στη Σφίγγα;

«Ο κόσμος θα δει ότι το μπουζούκι είναι ένα ολοκληρωμένο μουσικό όργανο, με απίστευτες δυνατότητες, που μπορεί να παίξει όλα τα είδη της ελληνικής και ξένης μουσικής»

Είστε ένας άνθρωπος που μας συστήθηκε μέσω της μουσικής του αρκετά χρόνια πριν. Η διαδρομή σας στον χώρο είναι σπουδαία και γεμάτη σημαντικές στιγμές.

«Η διαδρομή μου ξεκίνησε από «Τα Παιδιά από την Πάτρα», με το οποίο πουλήσαμε 750.000 δίσκους τη δεκαετία του ’80. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος σαν συνθέτης έκανα 10 soundtracks και έγραψα τη μουσική σε 7 ταινίες. Συνεργάστηκα με τους Π. Τερζή, Δ. Μητροπάνο, Γ. Νταλάρα, Γλυκερία, Θ. Αδαμαντίδη, Σ. Κραουνάκη, Ν. Μακρόπουλο, Γ. Νέγκα, Α. Βαρδή, Β. Σκουλά, Ε. Βιτάλη, Μ. Ασλανίδου κ.ά. Από τις στιγμές που ξεχωρίζω είναι το 2014, οι δύο εμφανίσεις μου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασα τέσσερις δισκογραφικές μου δουλειές που μιλούν για χαμένες πατρίδες, τον Πόντο και τη Σμύρνη. Και φυσικά δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω την εμπειρία μου μέσω της εκπομπής μου «Χάριν Ευφωνίας» από την επαφή μου με σπουδαίους δεξιοτέχνες»

«Είναι ένας ώριμος άνθρωπος με τη δική του συνθετική πορεία, το δικό του studio, με πάνω από 150 αρχειακές εκπομπές, παρουσιάζοντας τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες. Μάλιστα, από τον Οκτώβριο 2017, προβάλλεται στο κανάλι της Βουλής η εκπομπή «Χάριν Ευφωνίας» με το ίδιο concept, δηλαδή λίγοι μουσικοί στο πλατό με πολύ αυτοσχεδιασμό» δήλωσε στο Καρφί

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved