Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Νομίζω θα πάθαινα καρδιά αν αναλάμβανα κρατική θέση»
Showbiz

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Νομίζω θα πάθαινα καρδιά αν αναλάμβανα κρατική θέση»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις, έχει άποψη, αλλά δεν θα ήθελε ν' ασχοληθεί με τα κοινά ή ν' αναλάβει μια κρατική θέση και εξηγεί τον λόγο. 

Θεωρείτε πως οι καλλιτέχνες μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο και μέσα από διοικητικούς, ακόμη και κρατικούς ρόλους; θα αναλαμβάνατε ποτέ κάτι τέτοιο;

«Κρατικό ρόλο νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να αναλάβω, γιατί είμαι άνθρωπος που έχει πολύ έντονο το αίσθημα ευθύνης και ξέρω ότι τα περιθώρια κίνησης σε μια τέτοια θέση είναι πολύ περιορισμένα. Νομίζω ότι θα πάθαινα καρδιά αν αναλάμβανα κρατική θέση»

Η Λυδία Κονιόρδου ωστόσο, με την οποία έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν, είναι σήμερα υπουργός Πολιτισμού, θεωρείτε ότι έχει πάρει ένα μεγάλο ρίσκο;

«Δεν μπορώ να κρίνω το αποτέλεσμα της δουλειά της, γιατί δεν γνωρίζω τα πράγματα από μέσα. Χαίρομαι πολύ, όμως, που βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, γιατί είναι ένας άνθρωπος βαθιά ηθικός. Και ένας άνθρωπος με τέτοια θετική βάση, ακόμη κι αν κάνει κάποια λάθη, μόνο καλό μπορεί να φέρει. Από έναν πολιτικάντη-προτιμώ έναν καλλιτέχνη στο υπουργείο»

Πώς νιώθετε με την κατάσταση που επικρατεί στη σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα;

«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν βγαίνει ένα σημαντικό νέο ρεύμα από νέους ανθρώπους, που θα καταφέρουν να εκ-φράσουν όλο αυτό που συμβαίνει, με έναν τρόπο βαθιά καλλιτεχνικό και φρέσκο. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεραστεί και η δική μου γενιά, να φύγει κι αυτή η άχαρη εποχή που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, να ξαλαφρώσουμε κάπως και να νιώσουμε ότι υπάρχει μια συνέχεια και πως τα πράγματα μπορεί και να πάνε καλύτερα. Μου φαίνεται, δηλαδή, τραγικό να πλησιάζω τα>£θ. και να θεωρούμαι ακόμη νέος τραγουδοποιός όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα και στο τραγούδι είναι αποτέλεσμα της ασυναρτησίας προηγούμενων δεκαετιών, οι οποίες οδήγησαν σε μια κατάσταση στην οποία είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί κανείς. Λέμε για τους δημιουργούς. Γιατί, υπάρχει συγκεντρωμένος ακροατής αυτήν τη στιγμή σε αυτήν τη χώρα; Αν δεν υπάρξει ακροατής, πώς θα υπάρξει δημιουργός;» είπε στο Έθνος της Κυριακής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved