Γιώργος Σαλαμπάσης: Από τις πίστες…στις εκκλησίες
Showbiz

Γιώργος Σαλαμπάσης: Από τις πίστες…στις εκκλησίες

Ο Γιώργος Σαλαμπάσης μίλησε σε συνέντευξή του για την πίστη του στον Θεό και την απόφασή του να ψέλνει τις Κυριακές στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Γλυφάδα.

Μια ιδιότητά σας που δεν γνωρίζει ο πολύ κόσμος είναι ότι κάθε Κυριακή ψέλνετε στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Γλυφάδα και κάποιες φορές και στον Άγιο Παντελεήμονα. Τι σας έκανε να στραφείτε στα θεία;

Από παιδί αγαπούσα την Εκκλησία. Αν δεν πήγαινα να εκκλησιαστώ, ένιωθα ότι κάτι έκανα λάθος. Βεβαίως, με την πάροδο του χρόνου άρχισα να μην πηγαίνω. Όταν είδα δε ότι η αγάπη του κόσμου είναι μεν σπουδαία, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας είναι ψεύτικα, άρχισα να προβληματίζομαι. Βλέποντας την τρέλα του κόσμου με το «Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς», έψαξα και είδα ότι η ψυχή μου είχε ανάγκη τον Θεό.

Και άρχισα να φιλοσοφώ, να ψάχνομαι και με βοήθησε πολύ στην ψυχή μου. Πήγα, λοιπόν, τώρα τελευταία και σπούδασα βυζαντινή μουσική και πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Κυριακή και ψέλνω. Είναι... νόμος!

Πιστεύετε τόσο πολύ;

Μου αρέσει πολύ η βυζαντινή μουσική και διάβαζα την Αγία Γραφή στο καμαρίνι. Όλη η ζωή είναι ένα θαύμα. Έχω ζήσει πολλά, τα οποία κρατάω για τον εαυτό μου, όμως κλαίω και λέω «αυτό είναι θαύμα»! Δοξολογώ τον Θεό κάθε μέρα και κάθε Χριστούγεννα λέω το «Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς» στον Χριστό. Είναι μια προσευχή: «Είμαι μόνος, μ’ ακούς;».

Κάποια στιγμή με στέλνει κάποιος στον άνθρωπο που έγινε ο πνευματικός μου και εκείνος μού είπε «σε θέλω κάθε Κυριακή στην εκκλησιά κι ας κοιμάσαι», γιατί εγώ δούλευα μέχρι το πρωί. Τα λόγια του με προβλημάτισαν... Σκέφτηκα πως, όταν μου το ζητούσαν οι γυναίκες, έτρεχα σε εκδρομές αμέσως μετά τη δουλειά. Έτσι, εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω χάσει λειτουργία. Είναι δώρο Θεού!

Γνωρίζατε και τον γέροντα Νεκτάριο...

Ήταν φίλος μου. Ήταν ένας άγιος άνθρωπος. Όπως και ο πνευματικός μου πατέρας Κωνσταντίνος. Αυτή τη συμβουλή που δεν θα ξεχάσω από τον γέροντα Νεκτάριο είναι να αγκαλιάζω τον κόσμο και να μπορώ να θυσιάζομαι. Αυτός θυσιαζόταν πάντα. Ήταν με ένα χαμόγελο.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved