Ιορδάνου – Καζαντζίαν: Μαζί στη ζωή… μαζί και στη σκηνή
Showbiz

Ιορδάνου – Καζαντζίαν: Μαζί στη ζωή… μαζί και στη σκηνή

Συνεχίζουν να πορεύονται μαζί στη ζωή, αλλά και στη σκηνή ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν.

Αυτή την περίοδο το όμορφο ζευγάρι καταγράφει απανωτά sold out με τη «Σονάτα του σεληνόφωτος (Venceremos)» στο θέατρο Αλκμήνη.

«Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο αριστούργημα του Γιάννη Ρίτσου, αλλά ανεβαίνει πρώτη φορά με έναν τρόπο διαφορετικό, γι' αυτό και στον τίτλο έχουμε προσθέσει τη λέξη “venceremos”. Εγώ ενσαρκώνω την ψυχή της ηλικιωμένης ηρωίδας του Ρίτσου, που ξεπερνάει τα όρια του χρόνου, τα προσωπικά της όρια και καταφέρνει να νικήσει κάθε εμπόδιο... Venceremos σημαίνει θα νικήσουμε» λέει η Σοφία στην «Espresso», συμπληρώνοντας ότι κάθε Σάββατο, στις 18.30, «οι αντιδράσεις του κόσμου στο τέλος της παράστασης είναι πραγματικά συγκινητικές».

Η θεατρική μεταφορά του έργου του Γιάννη Ρίτσου συνδυάζεται με κείμενα του Λόρκα, του Γκιμπράν, ακόμη και με στίχους από γράμματα του Τσε Γκεβάρα. «Είναι ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, στην ψυχή και τη σκέψη. Ουσιαστικά, η παράσταση αποτελεί μία συνάντηση ποιητών - αγωνιστών που οραματίστηκαν έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και έδωσαν και την ψυχή τους για τον σκοπό αυτόν. Κυνηγημένοι όλοι, ελεύθερα πνεύματα, πάλεψαν για έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά τους» επισημαίνει ο Μάριος Ιορδάνου, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια του επιτυχημένου πρότζεκτ.

Μαζί με τη Σοφία Καζαντζιάν, η οποία έχει βάλει τη σφραγίδα της στη θεατρική διασκευή και στις χορογραφίες της «Σονάτας του σεληνόφωτος», δίνουν επί σκηνής δύο δυνατές ερμηνείες. Μάλιστα, το γεγονός ότι είναι ζευγάρι και στην πραγματικότητα είναι εμφανές, λόγω της εκρηκτικής χημείας που έχουν οι δυο τους πάνω στο σανίδι. «Ο Μάριος είναι κάτι παραπάνω από άνθρωπός μου και συνδημιουργός μου: Είναι η ίδια η ζωή που έχω επιλέξει να ζω. Αυτό που έχουμε χτίσει μαζί στην καθημερινότητά μας, στη σκηνή, στον τρόπο σκέψης μας και στον τρόπο που υπάρχουμε σε αυτό τον κόσμο νιώθω πολλές φορές ότι είναι πάνω από εμάς» εξομολογείται στην «Espresso» η μελαχρινή ηθοποιός σχετικά με την επί σειρά ετών, αδιάκοπη καλλιτεχνική συνεργασία τους σε διάφορα επιτυχημένα εγχειρήματα. «Η Σοφία είναι ο προορισμός μου. Τι όμορφο να έχεις βρει τον προορισμό σου και να ξεκινάς μαζί του για άλλους προορισμούς!» συμπληρώνει ποιητικά ο Μάριος για το ταίρι του στη ζωή και τη σκηνή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved