Σακελλαρίου: «Ο Αττίκ θα με συγχωρέσει από εκεί που βρίσκεται»
Showbiz

Σακελλαρίου: «Ο Αττίκ θα με συγχωρέσει από εκεί που βρίσκεται»

Ο Άκης Σακελλαρίου πρωταγωνιστεί στον «Αττίκ» και μιλάει για την ιδιαιτερότητα του ρόλου του. 

Ο ηθοποιός έχει μελετήσει τον Αττίκ και έχει διαπιστώσει ότι έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι και το θέατρο.

Πώς θα περιγράφατε τον Αττίκ σε ένα νέο άνθρωπο;

«Ένας κοντός, ευγενής, λίγο παχουλούτσικος και λίγο ασχημούλης, ευφυέστατος άνθρωπος. Διάνοια».

Και ως μουσικοσυνθέτη;

«Δεν είμαι ειδικός, αλλά το ότι τραγουδιούνται ακόμη τα τραγούδια του είναι απόδειξη της διαχρονικότητας του. Εκτόξευσε το τραγούδι στα ύψη. Πριν από τον Αττίκ δεν υπάρχουν ακούσματα της μουσικής. Ήταν μια κατάσταση άγνωστη. Αυτός έφερε τη Δυτική Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά την μπόλιασε με το δικό του φίλτρο»

Στην παράσταση συμμετέχει η Ζωζώ Σαπουντζάκη;

«Είναι μεγάλη μας τιμή η συμμετοχή της»

Αναβιώνει η θρυλική «Μάνδρα» του Αττίκ;

«Ένα μεγάλο κομμάτι της παράστασης διαδραματίζεται σε αυτό το δημιούργημα του. Ο Αττίκ ήταν ο πρώτος που επικοινώνησε με το κοινό. Ανάμεσα στα τραγούδια έκανε πρόζα. Αυτό που γίνεται κατά κόρον στις μέρες μας»

Η ιδιαιτερότητα του ρόλου;

«Κάθε φορά που πιάνω το κείμενο για να δω πως σκεφτόταν, πως λειτουργούσε, βλέπωότι είναι πολύ ιδιαίτερος ως άνθρωπος. Δεν μπορώ να είμαι τελείως πιστός στην προσέγγισή μου. Είναι τόσο ιδιαίτερο αυτό που κάνει ο Αττίκ, που δεν επαναλαμβάνεται πιστά. Απλά, πρέπει αυτό να μπολιαστεί με τη δική μου προσωπικότητα. Είμαι σίγουρος ότι θα με συγχωρέσει από εκεί που βρίσκεται. Στον Αττίκ χρωστά το ελληνικό τραγούδι και το ελληνικό θέατρο» εξήγησε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved