Τέρης Χρυσός: «Παιδική ηλικία δεν γνώρισα»
Showbiz

Τέρης Χρυσός: «Παιδική ηλικία δεν γνώρισα»

Για τα παιδικά του χρόνια και τις δύσκολες στιγμές που έζησε ως παιδί, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Τέρης Χρυσός.

«Μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη. Παιδική ηλικία δεν γνώρισα, γιατί από πολύ νωρίς έπρεπε να φροντίσω για την οικογένειά μου. Βλέπετε, είμαι παιδί χωρισμένων γονιών. Η μητέρα μου ήταν Ρωμιά της Πόλης και ο πατέρας μου Εβραιοούγγρος κατάσκοπος της βρετανικής Intelligence Service, ο οποίος κάποια στιγμή γνώρισε μια Φινλανδή και έφυγε μαζί της, προς το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Τη γυναίκα αυτή τελικά την τουφέκισαν στα σύνορα γιατί αποδείχτηκε ότι ήταν διπλή πράκτορας.

Τον πατέρα μου τον ξαναείδα 45 χρόνια μετά, όταν πλέον είχα γίνει γνωστός. Είχε μάθει για μένα και έκανε προσπάθειες να με προσεγγίσει. Τότε πια ζούσε στο Ισραήλ, είχε παντρευτεί άλλη γυναίκα και είχε αποκτήσει άλλα δύο παιδιά. Οταν έφυγε ο πατέρας μου από την Πόλη, η μητέρα μου έμεινε μόνη της να φροντίζει τρία παιδιά. Για την ακρίβεια τέσσερα, μια και είχε άλλο ένα στην κοιλιά, το οποίο λόγω φτώχειας αναγκάστηκε να δώσει σε μια οικογένεια Αρμένηδων που ζούσαν στη γειτονιά μας, οι οποίοι στη συνέχεια μετοίκησαν στην Αυστραλία», λέει στο Documento και συνεχίζει: «Λεφτά δεν είχαμε, τίποτε δεν είχαμε.

Ζούσαμε σε ένα δωμάτιο πολύ φτωχικό. Η μητέρα μου είχε πολύ καλή φωνή και άρχισε να τραγουδά για να κερδίζει τα προς το ζην. Εγώ από επτά χρόνων άρχισα να δουλεύω σε κουρεία και να κάνω θελήματα σε διάφορα μαγαζιά. Γύρω στο 1946-47 η μάνα μου γνώρισε στο μαγαζί όπου τραγούδαγε τον Γιάννη Χρυσόγελο, έναν μεροκαματιάρη πάμφτωχο διερμηνέα», λέει μεταξύ άλλων.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved