Τέρης Χρυσός: «Δεν γινόταν πια να πουλάω φιστίκια στους δρόμους»
Showbiz

Τέρης Χρυσός: «Δεν γινόταν πια να πουλάω φιστίκια στους δρόμους»

Για τα πρώτα του βήμαμα στο τραγούδι και ποιος ήταν εκείνος ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα του, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Τέρης Χρυσός.

«Ημουν 17 χρονών παλικαράκι όταν βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Μέναμε σε ένα μικρό πανδοχείο στον Βαρδάρη. Ενα δωμάτιο για όλη την οικογένεια. Δούλευε ο πατριός μου κι εγώ έβρισκα κάποιες ευκαιριακές δουλειές. Δεν γινόταν πια να πουλάω φιστίκια στους δρόμους. Το 1958 άκουσα από ένα τρανζιστοράκι ότι γινόταν ένας διαγωνισμός ταλέντων σε ένα κέντρο, το Piccadilly, στην οδό Αριστοτέλους. Παρουσιαστής των ταλέντων ήταν ο Αλκης Στέας. Εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα που πήγα ζήτησα να τραγουδήσω το «Mambo Italiano». Το είπα τόσο καλά που με βγάλανε πρώτο. Ο Στέας και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού μου είπαν να πάω και το βράδυ να τραγουδήσω, γιατί θα μαζευόταν πιο σοβαρός κόσμος, όχι νεολαία. Εγινε χαμός. Ο επιχειρηματίας μού είπε ότι από την επόμενη μέρα θα τραγουδούσα κάθε βράδυ για 30 δραχμές μεροκάματο. Τότε ήταν που ο Στέας μου άλλαξε το όνομα από Λευτέρης Χρυσόγελος σε Τέρη Χρυσό. Με τα χρήματα που έβγαζα φύγαμε με την οικογένειά μου από το πανδοχείο και νοικιάσαμε δωμάτιο σε σπίτι.

Ηρθε μια μέρα η μάνα μου και μου είπε ότι με ήθελαν από ένα άλλο κέντρο, το Πανόραμα, και ότι θα μου έδιναν περισσότερα λεφτά αλλά και προκαταβολή με την οποία θα μπορούσαμε να πιάσουμε σπίτι. Στο μαγαζί δούλευε ο μεγάλος ρεμπέτης Τόλης Χάρμας και η Αντζελα Γκρέκα. Αρχισα να τραγουδάω εκεί με ξένα τραγούδια και είχα μεγάλη επιτυχία στον λαϊκό κόσμο. Λίγες μέρες μετά ήρθε στο μαγαζί μια άλλη τραγουδίστρια να κάνει δοκιμαστικό, Κική Παπαδοπούλου τη λέγανε. Είχε πολύ ωραία φωνή. Αρεσε στον Χάρμα, ο οποίος τη μετονόμασε Μαρινέλλα, από το ομώνυμο τραγούδι του που είχε γίνει μεγάλη επιτυχία και έλεγε «Μαρινέλλα, Μαρινέλλα, είσαι μούρλια, είσαι τρέλα».

Οταν έληξε το συμβόλαιό μου ο Στέας μου ζήτησε να εμφανιστώ σε ένα ανοιχτό μαγαζί, το Palace στον Λευκό Πύργο. Ηταν περίοδος εκθέσεως και είχε φέρει κι από την Αθήνα τον Μανώλη Χιώτη και τη Μαίρη Λίντα. Χαλάσαμε κόσμο. Και ο Χιώτης κάποια στιγμή μου πρότεινε δουλειά στην Αθήνα, στην Πλακιώτικη Αυλή, που αργότερα μετονομάστηκε σε Πλακιώτικο Σαλόνι. Στο σχήμα ήταν και μια παλιά τραγουδίστρια, μεγάλη φίρμα αλλά στα ξεφτίσματά της πλέον, η Νίτσα Μόλλυ. Ολοι με περιέβαλαν με μεγάλη ζεστασιά», λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved