Επώνυμοι με… κρίσεις πανικού!
Showbiz

Επώνυμοι με… κρίσεις πανικού!

Γιατί οι κρίσεις πανικού δεν κάνουν διακρίσεις!

Αρκετοί από αυτούς έχουν μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα, αλλά και για το πως το αντιμετώπισαν, προκειμένου να δώσουν κουράγιο στον κόσμο που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

Έλενα Παπαρίζου
Για τη γνωστή τραγουδίστρια οι κρίσεις πανικού ξεκίνησαν μετά το θάνατο του πατέρα της και μίλησε πρώτη φορά για αυτές πριν από αρκετά χρόνια στη σουηδική εφημερίδα «Schlager»: «Είχα κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο, είχα κρίσεις πανικού και πολλές φοβίες όπως αγοραφοβία, κλειστοφοβία και υψοφοβία. Για ένα διάστημα έβγαινα με το ζόρι για να πετάξω τα σκουπίδια. Έπαθα κρίση πανικού πριν από δύο χρόνια πάνω στη σκηνή. Εκεί που είχα μπει στο ρόλο της δουλειάς μπήκε μέσα κάτι πολύ προσωπικό. Ένιωσα ταχυπαλμία, ζαλίστηκα, φοβήθηκα, νόμιζα πως θα πεθάνω. Δεν σταμάτησα, όμως. Συνέχισα, γιατί είχα διαβάσει για αυτό στη Σουηδία και ήξερα πως δεν θα πάθω τίποτα».

Αθηνά Οικονομάκου
Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, η υπερκόπωση ήταν η αιτία που κάποια στιγμή στη ζωή της πέρασε κρίσεις πανικού. «Υπήρχαν μέρες που από την έντονη κούραση αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Ένιωθα να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου, να με λούζει κρύος ιδρώτας, να με καταβάλλει το άγχος. Η μεγαλύτερη αγωνία μου ήταν να μην πάθω κρίση πανικού την ώρα που είμαι στη σκηνή ή σε μία ζωντανή εκπομπή και δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Το συζήτησα με τον Νίκο Μουτσινά και μου σύστησε να κάνω ψυχοθεραπεία. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου»

Ελένη Ράντου
Ιδιαίτερα δυσάρεστη ήταν η εμπειρία και για τη γνωστή ηθοποιό, μιας και τη βίωσε πάνω στο θεατρικό σανίδι. «Έπαθα κρίση πανικού πάνω στη σκηνή και νόμιζα πως έπαθα έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Σταμάτησα την παράσταση και πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Όταν δέχεσαι ισχυρές πιέσεις, ο οργανισμός κάπως ξεσπάει. Μετά την πρώτη κρίση πανικού για 2 χρόνια το πάθαινα συνέχεια».

Ναταλία Γερμανού

Μέσα από την εκπομπή της μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό η παρουσιάστρια το πώς βίωσε αυτή την επώδυνη κατάσταση. «Επειδή δεν ήξερα τι είναι αυτό, ήμουν απολύτως βέβαιη ότι είχα πάθει έμφραγμα. Το έπαθα στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού. Την ώρα που μιλούσα στο μικρόφωνο μου κόπηκε η αναπνοή, ίδρωσα, μούδιασα, σβήστηκαν όλα γύρω μου και παρατάω ανοιχτές τις φέτες και τρέχω έξω από το στούντιο, στο γραφείο του διευθυντή του σταθμού. Ανοίγω τα ντουλάπια πανικόβλητη και βρίσκω ένα μπουκάλι ουίσκι. Πώς νόμιζα ότι το ουίσκι θα με βοηθήσει; Άρχισα να πίνω από το μπουκάλι. Κόντεψα να λιποθυμήσω, έπεσα κάτω και μετά θυμάμαι ότι πήγα και κλείστηκα στην τουαλέτα και περίμενα να πεθάνω. Αργότερα, ζήτησα βοήθεια από ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή. Έκανα ψυχανάλυση τρία χρόνια και με βοήθησε πολύ».

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved