Γιώργος Δημητριάδης: «Ελέγχω καλύτερα τα εκφραστικά μου εργαλεία»
Showbiz

Γιώργος Δημητριάδης: «Ελέγχω καλύτερα τα εκφραστικά μου εργαλεία»

Ροκάς παλαιάς κοπής, ο Γιώργος Δημητριάδης επανέρχεται συνεπής στο δρόμο που έχει χαράξει. Ο νέος του δίσκος με τίτλο «Η σκιά που με ακολουθεί» κυκλοφόρησε με τραγούδια που φέρουν τη σφραγίδα του.

Παράλληλα ο Γιώργος Δημητριάδης θα συμμετάσχει στο 5ο Φεστιβάλ για το Ελληνικό Ροκ στο «Κύτταρο Live Club».

«Έπειτα από τόσα χρόνια σίγουρα , αυτή η σκιά, που είναι το σύνολο βιωμάτων, πόνων, χαρών, ματαιώσεων, επιτεύξεων, προσώπων αγαπημένων, χαμένων ή μη, ήταν τόσο βαριά που κάθε βράδυ με χτυπούσε στην πλάτη γιατί ήθελε να τραγουδηθεί, ήθελε να ομολογήσω μετάνοια, μαζί και αγάπη. Τώρα θαρρώ ή θέλω να πιστεύω πως την κουβαλώ πιο εύκολα στις μέρες μου και στις ολοένα και πιο μακριές μου νύχτες», λέει ο ίδιος ο Γιώργος Δημητριάδης στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

-Αυτή η «σκιά» έχει να κάνει, τελικά, με τον τρόπο γραφής και έκφρασης;

«Χρόνο με το χρόνο όσο μεγαλώνεις βγαίνουν και άλλα αποστάγματα αυτής της μουσικής σου σκιάς. Το ότι αυτά ζωγραφίζουν με ήχους ένα αναγνωρίσιμο αποτύπωμα πιστοποιεί το χνάρι, το πάτημα, το trademark ενός συνθέτη, ενός δημιουργού. Ελέγχω καλύτερα τα εκφραστικά μου εργαλεία, όχι σε όσα αφορούν σε μία μανιέρα, αλλά εμπλουτίζοντας ή απλουστεύοντας κατά περίσταση τον τρόπο που γράφω μουσική. Πιο συγκεκριμένα, έχω κάνει, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου και ειδικά με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη στην παραγωγή έναν πολύ διαφορετικό δίσκο σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο παίζοντας και τραγουδώντας τη μουσική που αγαπώ και με συνεπαίρνει χωρίς να ακολουθώ trends κάτι που εξάλλου νομίζω πως έκανα πάντα. Συνθετικά, ηχητικά, στιχουργικά κάναμε μια δουλειά χωρίς να σκεφτόμαστε τι πρέπει και τι δεν πρέπει και κάναμε ό,τι ακουγόταν όμορφα, σωστά, καλά στα δικά μας αφτιά.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved