Γιώργος Δημητριάδης: «Κρίση στην έμπνευση δεν υπάρχει»
Showbiz

Γιώργος Δημητριάδης: «Κρίση στην έμπνευση δεν υπάρχει»

Ο Γιώργος Δημητριάδης είναι ορκισμένος ροκάς. 

Επανέρχεται δισκογραφικά με νέο album και μιλάει για την διαδικασία στο studio, την στάση ζωής του και τους νέους καλλιτέχνες.

Τι σημαίνει ροκ για σένα; Υπάρχει σήμερα ελληνικό ροκ;

«Όταν το κάνεις, υπάρχει. Και το κάνουν με διάφορους τρόπους πολλά νέα παιδιά μέσα από διάφορες παραλλαγές, είτε ελληνόφωνες είτε αγγλόφωνες. Η διαφορά είναι πως τα mainstream ραδιόφωνα των play lists πλέον το έχουν αποκλείσει κι εδώ τους κουνάμε το δάχτυλο στη μούρη»

Πόσο πιστός είσαι στη λεγόμενη ροκ νοοτροπία;

«Ποια είναι αυτή η... κυρία; Δεν τη γνωρίζω. Πάντα με ρωτούν γι' αυτήν αλλά ποτέ δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Αν μπορώ να δώσω ένα στοιχείο γι' αυτήν, ίσως να ήταν πως δεν κάνει παρέα με τη σοβαροφάνεια, έχει και χιούμορ και δεν παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό της, με λίγα λόγια δεν είναι ψώνιο. Όλα τα άλλα είναι κλισέ που δεν σημαίνουν τίποτα»

Ένας δίσκος τι είναι σήμερα για έναν τραγουδοποιό; Σε μια εποχή τόσο έντονης κρίσης για τη δισκογραφία...

«Όσον με αφορά, κάνω albums γιατί αγαπώ τη διαδικασία του ξεδιπλώματος μου σε έναν κύκλο τραγουδιών, αγαπώ το χρόνο που περνώ μαζί με ανθρώπους που με εμπιστεύονται σε ένα studio, έτσι αισθάνομαι πως ζω στ' αληθινά. Ένα single από μόνο του, όσο καλό και να είναι, άσχετα αν αυτό επιβάλλουν οι εποχές, δεν λέει και πολλά σχετικά μ' εσένα, θα είναι σαν να κάνεις πάντα ταινίες μικρού μήκους και να μένεις πάντα σαν ένας πολλά υποσχόμενος που έμεινε στην υπόσχεση. Κρίση στην έμπνευση δεν υπάρχει. Κρίση υπάρχει στα μυαλά αυτών που συνετέλεσαν στο να δημιουργηθεί η κρίση, είτε έχοντας ή μην έχοντας γνώση» είπε στον Ελεύθερο Τύπο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved