Κατερίνα Βακαλοπούλου: «Από το 2009 έχω να ανέβω στη σκηνή και μου λείπει πολύ»
Showbiz

Κατερίνα Βακαλοπούλου: «Από το 2009 έχω να ανέβω στη σκηνή και μου λείπει πολύ»

Μεγαλωμένη στο Παγκράτι με γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, η Κατερίνα Βακαλοπούλου δεν ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός.

Επιθυμούσε να σπουδάσει ψυχολογία, όμως σχολή στην Ελλάδα δεν υπήρχε τη δεκαετία του ’70 και οι γονείς της δεν είχαν τα χρήματα να τη στείλουν στο εξωτερικό.

Ενέδωσε στην επιθυμία της μητέρας της και γράφτηκε σε δραματική σχολή. Η 57χρονη «Κατερίνα», η υπηρέτρια στην έπαυλη του Γιάγκου Δράκου στην καθημερινή σειρά «Λάμψη», ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής και απουσίας από τη μικρή οθόνη μιλάει σε πρόσφατη συνέντευξη της για τον πρώτο της μισθό και γιατί σταμάτησε να κάνει θέατρο.

Ο πρώτος σας μισθός;
«Το 1981 στην «Εκάβη» με τον Δημήτρη Μυράτ, παρόλο που ακόμα σπούδαζα»

Κι όταν πήρατε το πτυχίο σας;
«Γράφτηκα στο ΣΕΗ! Ηταν η χρονιά που η Μελίνα Μερκούρη κατάργησε την άδεια επαγγέλματος και υποσχέθηκε ότι η σχολή θα γίνει πανεπιστημιακή. Αλλά δεν έγινε ποτέ κι έτσι κάθε πικραμένος δηλώνει ηθοποιός και είναι»

Τι εννοείτε;
«Υστερα από χρόνια, αποφάσισα να κατέβω φέτος στις εκλογές του Σωματείου Ηθοποιών με την «Εκκίνηση», με σκοπό να διεκδικήσουμε την κατοχύρωση του επαγγέλματος και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ψήφισαν κορυφαίοι ηθοποιοί: ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Εύα Κοταμανίδου, ο Γιάννης Βούρος, η Λήδα Πρωτοψάλτη αλλά και η Τέτα Καμπουρέλη. Η γνωστή μανικιουρίστα»

Σας ενόχλησε τόσο πολύ;
«Με αγρίεψε, γιατί κι εγώ φτιάχνω ωραία τα μαλλιά μου, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω κομμωτήριο. Δεν κρίνω αν έχει ταλέντο, αλλά γίνεται να δηλώνει συνάδελφος με την τωρινή υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου;»

Γιατί σταματήσατε να κάνετε θέατρο;
«Από το 2009 έχω να ανέβω στη σκηνή και μου λείπει πολύ. Δεν ήταν επιθυμία μου να σταματήσω, όμως αρνήθηκα να μπω σε μηχανισμούς με τους οποίους βρίσκεις δουλειά και μπορεί να το πληρώνω αυτό. Δεν μου αρέσουν οι ψεύτικες ευγένειες και να σέρνομαι στα μπαρ για δημόσιες σχέσεις», λέει στην espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved