Κατερίνα Καρατζοπούλου: «Το επώνυμο Καρατζόπουλος μου έκλεισε δρόμους»
Showbiz

Κατερίνα Καρατζοπούλου: «Το επώνυμο Καρατζόπουλος μου έκλεισε δρόμους»

Η Κατερίνα Καρατζοπούλου είναι εγγονή του Ρωμύλου Καρατζόπουλου, ενός ανθρώπου που άφησε την δική του ιστορία στον χώρο της υποκριτικής και του κινηματογράφου. 

Η ίδια μιλάει για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός, τον παππού της και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει εξαιτίας του επιθέτου της.

«Έφτασα πολλές φορές στο σημείο να σκεφτώ πως πρέπει να αλλάξω το επίθετο μου, αλλά το όνομα ενός ανθρώπου είναι αυτό που τον συνδέει με τις ρίζες και την ιστορία του, πράγματα με τα οποία δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει». Κι έτσι η Κατερίνα δεν το άλλαξε, παρά το γεγονός ότι το επώνυμο «Καρατζοπούλου», παρέπεμπε στη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, τότε που ο παππούς της, Ρωμύλος ήταν ένας από τους ισχυρούς παραγωγούς.

Πείτε μας για τον παππού σας Ρωμύλο Καρατζόπουλο..

«Ηταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τους ηθοποιούς και είχε υπογράψει πολλές ταινίες. Ανάμεσα τους οι "Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης", "Ο Θύμιος τα 'κανε θάλασσα", "Η μουσίτσα", "Η λίμνη των στεναγμών", "Ο Μιμίκος και η Μαίρη", "Ποια είναι η Μαργαρίτα", που είναι και η αγαπημένη μου, με τη μουσική του Θεοδωράκη, κ.ά. Είμαι περήφανη για εκείνον και είναι ο πρώτος άνθρωπος που αντιλήφθηκε την κλίση μου στην υποκριτική. Εγώ όμως αντιδρούσα και έλεγα πως αποκλείεται να γίνω θεατρίνα»

Θα σας βοήθησε κιόλας…

«Το επώνυμο Καρατζόπουλος; Όχι, μου έκλεισε δρόμους, γιατί δυστυχώς τα παιδιά που ερχόμαστε από καλλιτεχνικές οικογένειες χρειάζεται να αποδείξουμε διπλά και τριπλά την αξία μας. Το όνομά μας είναι ευχή και κατάρα» αποκάλυψε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved