Αλέξης Κωστάλας: «Ρε παιδιά, πώς ξέρετε εσείς τι θέλει ο κόσµος;»
Showbiz

Αλέξης Κωστάλας: «Ρε παιδιά, πώς ξέρετε εσείς τι θέλει ο κόσµος;»

Ο Αλέξης Κωστάλας τοποθετείται σε ό,τι αφορά την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα και μιλάει για την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα... 

Αν αποφασίζατε να γράψετε ένα βιβλίο για τη ζωή σας, τι τίτλο θα είχε;

Δεν πρόκειται να γράψω βιβλίο για τη ζωή μου, για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι δεν έχω το ταλέντο της συγγραφής. Θα ήθελα πολύ να το είχα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Πρέπει να ξέρουμε τι δεν μπορούμε. Το δεύτερο είναι ότι, ειλικρινά, δεν νομίζω ότι η ζωή μου ήταν και είναι τόσο σημαντική για τους άλλους, ώστε να τους απασχολήσω με αυτήν. Δεν νομίζω ότι η ζωή μου ήταν κάτι το μοναδικό. Υπάρχουν πολύ σημαντικότεροι άνθρωποι που αξίζει να διαβάζουμε γι’ αυτούς. Είμαι πολύ προσγειωμένος άνθρωπος. Οταν μπήκα μέσα στη Σκάλα του Μιλάνου, σκέφτηκα: «Θεέ μου, τι κάνω εγώ εδώ;».

Εχετε πει ότι µεταδίδατε αµισθί τους αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ στην ΕΡΤ.

Πράγµατι, τα τελευταία 18 χρόνια δεν πληρωνόµουν για τις εκποµπές που έκανα και ήταν η επιλογή µου. ∆εν είµαι µόνο εγώ αυτός. Ο κ. Κονγκαλίδης και ο κ. Παπαστεφάνου δεν πληρώνονταν επίσης

Το µετανιώσατε;

Ηταν επιλογή µου, φυσικά και δεν το έχω µετανιώσει. Πιστεύω ότι οφείλω στην ΕΡΤ. Σε εκείνην έµαθα ό,τι ξέρω -αν ξέρω κάτιγια τηλεόραση και ραδιόφωνο. Χάρη στους συναδέλφους και στις ευκαιρίες που µου έδωσε η ΕΡΤ. Εκεί έζησα συναρπαστικές στιγµές και γνώρισα συναρπαστικούς ανθρώπους, που δεν θα τους είχα γνωρίσει αν δεν έκανα τη δουλειά αυτή. Η ΕΡΤ µού προσέφερε, πέρα από τη γνώση, ταξίδια, τα οποία και αγαπώ πάρα πολύ, και τη δυνατότητα να κάνω διαφορετικά πράγµατα.

Σας αρέσει η σηµερινή εικόνα της ΕΡΤ;

Η ΕΡΤ ήταν πάντα ανταγωνιστική. Ακόµα και πριν κλείσει. Αλλωστε, καθήκον κάθε καναλιού είναι να προσπαθεί να έχει µεγαλύτερη απήχηση. Κάνεις µια εκποµπή και δεν την κάνεις για τον εαυτό σου, την κάνεις για τον κόσµο. Θέλεις να την κάνεις πιο πλατιάς απήχησης, χωρίς όµως να την «κατεβάσεις». Η φράση «Αυτά θέλει ο κόσµος»… Ρε παιδιά, πώς ξέρετε εσείς τι θέλει ο κόσµος; Πώς αποφασίζετε εσείς τι θέλει ο κόσµος; Τον ρωτήσατε; Του προσφέρατε κάτι διαφορετικό για ένα αρκετό χρονικό διάστηµα, ώστε να το αγαπήσει ή όχι; Το κοινό µακροπρόθεσµα µετράει το µπόι όλων µας και το µετράει πολύ σωστά. Πρέπει να σεβόµαστε αυτόν που µας κάνει την τιµή χαρίζοντάς µας τον χρόνο του, ώστε να µας ακούσει.

Πηγή: Real

Φωτό: NDP

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved