Κώστας Κιμούλης: «Η τηλεόραση περνάει κρίση στο σενάριο»
Showbiz

Κώστας Κιμούλης: «Η τηλεόραση περνάει κρίση στο σενάριο»

Ο Κώστας Κιμούλης έχει δουλέψει στην τηλεόραση σε αρκετά σίριαλ που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Τώρα πως βλέπει την ελληνική τηλεόραση;

«Κάποιος είχε πει, πως αν στην τηλεόραση μπουν πολλές εκπομπές μαγειρικής, κάτι τρέχει με τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Σε όλες τις χώρες έχουν μπει για κάποια χρόνια. Εδώ έχουν μείνει παραπάνω από το κανονικό και τώρα μπορούμε να πούμε ότι είναι και λόγω κρίσης. Η τηλεόραση, εδώ και δέκα χρόνια περνάει κρίση και δεν είναι οικονομική, αλλά νομίζω στο σενάριο. Εδώ και 27 χρόνια που είμαι εδώ, δεν υπάρχει σχολή σεναρίου. Ούτε κρατική όπου θα πάει κάποιος για τέσσερα χρόνια, γιατί ο σεναριογράφος θα πρέπει να ξέρει αρχαία ελληνικά, συντακτικό, ψυχολογία, να ξέρει σκηνοθεσία, παραγωγή. Στην Αμερική, άρχιζαν από τον Αριστοτέλη κι ακόμα το μοντέλο του πώς γίνεται η πλοκή, είναι του Αριστοτέλη. Παίρνουμε λοιπόν από το εξωτερικό πράγματα, γιατί οι διευθυντές καναλιών δεν θέλουν να παίρνουν ρίσκα» τόνισε στο Χάι.

-Αυτό δεν σου μοιάζει λίγο ξεπούλημα;

«Να παίρνουμε, ας πούμε, το τουρκικό, γιατί έχει κάνει επιτυχία; Ξεπούλημα όχι. Αλλά έλλειψη ρίσκου, κι αυτό είναι ένα από τα παράπονα των σκηνοθετών της δικής μου γενιάς. Οι διευθυντές καναλιών που ξεκίνησαν σαν οικονομικοί διευθυντές και μάθανε τα υπόλοιπα με την βοήθεια μας, πέταξαν έξω τους παλιούς ηθοποιούς και τους παλιούς σκηνοθέτες, αυτοί δεν άλλαξαν, άλλο άλλαξαν όλους τους άλλους. Γυρίζουν από κανάλι σε κανάλι και κάνουν μάρκετινγκ.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved