Σωτήρης Κοντιζάς: Η εποχή της κρίσης και η… υψηλή γαστρονομία
Showbiz

Σωτήρης Κοντιζάς: Η εποχή της κρίσης και η… υψηλή γαστρονομία

O Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος είδε τις τηλεοπτικές του μετοχές να ανεβαίνουν μετά το Maste Chef σε συνέντευξή του αποκαλύπτει αν στην εποχή της κρίσης η υψηλή γαστρονομία είναι πολυτέλεια.

«Αν η πολυτέλεια ταυτίζεται με την έννοια του «ακριβού», τότε ναι. Για μένα, η υψηλή γαστρονομία δεν ταυτίζεται με το ακριβό. Το ότι κάποιος έχει ψάξει πολύ να βρει μια πολύ καλή πρώτη ύλη και τον τρόπο να τη σερβίρει φρέσκια, είναι υψηλή γαστρονομία. Το ότι θα φάω, επίσης, κάτι μη μαζικό. Το να γευτείς μια ύλη στον καιρό της δεν είναι πολυτέλεια. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν εστιατόρια που δεν προσφέρουν μόνο φαγητό. Προσφέρουν εμπειρία. Σίγουρα δεν απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Παρόλ’ αυτά, δεν είναι σωστό να βάζουμε στο μικροσκόπιο κάθε υλικό ή πιάτο. Είναι όλο το κράμα που παίζει ρόλο στο πώς θα «κοστολογηθεί» ένα γεύμα. Πότε θες την πρώτη ύλη, πού θες να φας, τι θέα πληρώνεις…» είπε στο περιοδικό Glow ο chef!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved