Λίνα Σακκά: Μιλάει για την παράσταση «Δράκουλας» και τον ρόλο της
Showbiz

Λίνα Σακκά: Μιλάει για την παράσταση «Δράκουλας» και τον ρόλο της

Η Λίνα Σακκά σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στην παιδική παράσταση «Δράκουλας» και μίλησε για το έργο αλλά και για τη Νίνα την ηρωίδα που υποδύεται.

Πώς ήταν για σένα η φετινή σεζόν που σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος της;

Ήταν μια διαφορετική και δημιουργική χρονιά, γεμάτη άγχος, γιατί μπήκα στη διαδικασία να κάνω διάφορα καινούργια ξεκινήματα. Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να τολμάω και να προχωράω σε καινούργια μονοπάτια, τόλμησα και δεν το μετανιώνω καθόλου! Το πρώτο εγχείρημα είναι ότι τους τελευταίους μήνες δουλεύουμε με τη Φρόσω Λύτρα πάνω στο κείμενο του «Δράκουλα» του Μπραμ Στόουκερ, προσπαθώντας να εκμαιεύσουμε ό,τι πιο ειλικρινές, αληθινό και, ταυτόχρονα, μαγικό υπάρχει στο κείμενο και να φτιάξουμε μια παράσταση με εξαιρετικά εικαστικό ενδιαφέρον. Οι ηθοποιοί αφηγούμαστε με ποιητικό λόγο την ιστορία, ενώ βρισκόμαστε σ' ένα ονειρικό περιβάλλον. Από την άλλη, προτίμησα να πάω πίσω στη δουλειά μου. Δεν συμμετείχα σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές οι οποίες θα μπορούσαν να μου έχουν αποδώσει κάποιο οικονομικό όφελος, γιατί ήθελα να αφοσιωθώ στο παιδί, στον «Δράκουλα» και στον χώρο εστίασης που έχω φτιάξει, με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία: Μπαίνεις σε έναν χώρο που είναι σαν το σπίτι σου. Έχει δανειστική βιβλιοθήκη, ειδικό χώρο για τα παιδιά και υπάρχει παιδαγωγός που τα απασχολεί τα απογεύματα και τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.

Μίλησε μας για την ηρωίδα που υποδύεσαι.

Ο Δράκουλας έρχεται στο Λονδίνο για να φτιάξει μια στρατιά από ανθρώπους ίδιους μ' αυτόν και έχει στόχο να κυριαρχήσει στον πολιτισμό. Στον δρόμο του συναντάει τη Λούση και τη Νίνα - την οποία και υποδύομαι.. Η πρώτη γίνεται έρμαιο στα χέρια του ως ερωμένη και, ουσιαστικά, τη βλέπει σεξιστικά, πίνοντας αίμα και παίρνοντας απ' αυτήν ζωή. Ξαφνικά, όμως, βλέπει τον έρωτα, στο πιο πλατωνικό και ουσιαστικό, στο πρόσωπο της Νίνας. Η Νίνα είναι μια συντηρητική κοπέλα και αρραβωνιασμένη μ' έναν δικηγόρο, ο οποίος ανεβαίνει στα Καρπάθια για να δώσει στον Δράκουλα τα συμβόλαια του σπιτιού που έχει αγοράσει στο Λονδίνο, προκειμένου να έρθει. Παρ' όλα αυτά, τα σχέδια ανατρέπονται γιατί μπαίνει αυτός στη ζωή της, τη μαγεύει και θέλει να τον ακολουθήσει ακόμα και στην Κόλαση, όπως λέει η ίδια.

Το γεγονός ότι με τη Φρόσω Λύτρα είχατε συνεργαστεί στην παράσταση «Η κυρία της νύχτας» βοήθησε στο να αποκτήσετε κοινούς κώδικες επικοινωνίας;

Δεν είχα δει παραστάσεις της Φρόσως, αλλά είχα ακούσει ότι κάνει ιδιαίτερα πράγματα και όχι σε θεατρικές αίθουσες. Όταν, λοιπόν, με πήρε τηλέφωνο για την «Κυρία της νύχτας», την εμπιστεύτηκα, είδα τον τρόπο που δουλεύει και, φέτος, συνεννοούμαστε καλύτερα·από πέρυσι. Μου πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτεται και εργάζεται πάνω στο θέατρο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα με άφησε αρκετά ικανοποιημένη, οπότε γιατί να μην ξαναδούλεψω μ' αυτόν τον άνθρωπο;

Πηγή: mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved