Νάντια Μουρούζη: «Μένουμε στην καρδιά του Παρισιού. Ακούμε τις καμπάνες της Notre Dame…»
Showbiz

Νάντια Μουρούζη: «Μένουμε στην καρδιά του Παρισιού. Ακούμε τις καμπάνες της Notre Dame…»

Η Νάντια Μουρούζη μένει μόνιμα πλέον στο Παρίσι, μαζί με τον σύζυγό της. Πώς είναι τώρα η καθημερινότητά της στην γαλλική πρωτεύουσα;

«Μένουμε στην καρδιά του Παρισιού. Ακούμε τις καμπάνες της Notre Dame και τις καμπάνες του Saint Louis. Είναι παραμυθένιο το σκηνικό. Το σπίτι μας είναι του 1600, με πολύ ωραίες ξύλινες σκάλες που είναι διατηρητέες και τις οποίες ανεβοκατεβαίνω τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα επειδή δεν έχουμε ασανσέρ. Εκεί που μένουμε εμείς τώρα, έμενε και η ερωμένη του Μπωντλαίρ. Στα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης, έμενε κι ένας φίλος του Ροβεσπιέρου που κατέληξε στο ικρίωμα. Δίπλα μας μένει η Valerie Kaprisky, μια ηθοποιός της γενιάς μου, που βλέπω κάθε μέρα στον δρόμο κατά μήκος του Σηκουάνα. Επίσης, στη γειτονιά μας έχουμε τον πιο σνομπ μανάβη, γιατί πηγαίνει φρούτα και λαχανικά στο αρχοντικό του Αγά Χαν λίγα μέτρα πιο κάτω, και την έχει δει κάπως. Και φυσικά, ως λάτρης της καλής διατροφής, ο Νίκος μου φέρνει καθημερινά, ερχόμενος από το πανεπιστήμιο, το καλύτερο ψωμί του Παρισιού. Άλλοι σύντροφοι πάνε στις γυναίκες τους λουλούδια ή γλυκά, εμένα μου φέρνει το καρβελάκι μου» τόνισε στο Down Town.

-Ακούω αυτές τις περιγραφές και σκέφτομαι «ένας άλλος κόσμος το Παρίσι, ε;».

«Ένας κόσμος που τα έχει όλα, πλούσιοι και φτωχοί μαζί. Στη γωνία υπάρχει ένα μεγάλο αρχοντικό που αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ. Στην άλλη γωνία υπάρχει ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος - κάποιοι άστεγοι που τους μαζεύει ή υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να μην παγώσουν τον χειμώνα.»

-Αν δεν είχατε γνωρίσει τον σύζυγο σας, τον Νίκο, πάλι θα μένατε στη Γαλλία;

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον γνώρισα! Η γνωριμία μας ήταν καρμική. Ήταν αυτό που λέμε «έγινε για να γίνει». Η ζωή καμιά φορά μας πάει στους δικούς της δρόμους και εμείς πρέπει να τους ακολουθήσουμε. Αν δεν είχα πάρει την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα, δεν θα είχα γνωρίσει τον άντρα μου σήμερα.»

-Έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν η καθημερινότητα σας σήμερα, αν είχατε παραμείνει εδώ;

«Δεν ξέρω πώς θα ήταν, ξέρω πως αν είχα μείνει εδώ θα είχα χάσει πάρα πολλές εμπειρίες που απέκτησα εκεί και φιλίες με σημαντικούς ανθρώπους της δουλειάς. Τώρα χαίρομαι την κάθε στιγμή. Τελικά, όλα ήταν για καλό. Από το μηδέν ξεκινούν όλα.»

-Για ποιον λόγο βρίσκεστε τώρα στην Ελλάδα;

«Θα μείνω για κάποιον καιρό εδώ, γιατί ετοιμάζω μια ταινία, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στην Ελλάδα Στο μεταξύ, παραδίδω κάποια μαθήματα υποκριτικής στην εξαιρετική σχολή της φίλης μου, της Ελντας Πανοπούλου. Θέλω πλέον στη ζωή μου να κάνω μόνο πράγματα που με γεμίζουν και να προσφέρω ομορφιά.»

- Λείπει κάτι από τη ζωή σας σήμερα;

«Είμαι μια χαρά. Δεν είμαι σαν αυτούς που νιώθουν πάντα στερημένοι.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved