Πέτρος Φιλιππίδης: Τα θεατρικά του σχέδια και η ευτυχία του
Showbiz

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα θεατρικά του σχέδια και η ευτυχία του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης για αρκετούς μήνες από τώρα θα... τρέχει μαραθώνιο στο θέατρο που όπως δείχνει, είναι όλη του η ζωή. Ο ίδιος μιλάει για τα άμεσα και μελλοντικά σχέδιά του... 

Πάμε στους «Αχαρνής», με τους οποίους θα ανοίξετε το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Είμαι ευτυχής που «συναντώ» ξανά τον σπουδαίο Κώστα Τσιάνο, ο οποίος μου πρόσφερε τον πρώτο πρωταγωνιστικό μου ρόλο στον Αριστοφάνη, όταν κάνα- με τους «Βατράχους» μαζί με τον Μπέζο. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους σκηνοθέτες μας, που συμπορευτήκαμε κερδίζοντας μεγάλες «νίκες». Τον θαυμάζω και τον αγαπώ πολύ. Κοιταζόμαστε και δεν χρειάζεται καν να εξηγήσουμε κάτι. Στήνει μια σπουδαία παράσταση -και μπορώ να το πω γιατί δεν τη σκηνοθετώ εγώ- έχοντας στα χέρια του έναν γερό θίασο, μιας και μαζί μου είναι οι εξαιρετικοί Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Πυγμαλίων Δαδα- καρίδης, Τάκης Παπαματθαίου και μια αγκαλιά ταλαντούχων παιδιών που επιλέξαμε από οντισιόν, τα οποία χορεύουν, τραγουδούν, παίζουν όργανα... Είμαι πολύ χαρούμενος που ανοίγουμε το Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 29-30 Ιουνίου με αυτή τη δουλειά-πρόταση του Κώστα και που με αυτή θα περιοδεύσουμε ανά την Ελλάδα.

Επιστρέφοντας, θα κάνετε πάλι το γερό «Ψέμα» στο θέατρο «Μουσούρη» με τον Παύλο Χαϊκάλη.

Ναι, με το «ρεύμα» που έχει η παράσταση αυτή, πώς να την κατεβάσεις; Πριν από τις 4 Οκτωβρίου, όμως, που θα ξεκινήσουμε στο «Μουσούρη», ενδέχεται να επαναλάβουμε για δεκατέσσερις μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον «Ηλίθιό» μας.

Τον χειμώνα θα σκηνοθετήσεις και το «Οριεντ Εξπρές» στο θέατρο «Δανδουλάκη».

Ναι, με ένα all star cast, μιας και πλάι στην Κάτια Δανδουλάκη θα παίξουν οι Δάνης Κατρανίδης, Ακης Σακελλαρίου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Λένα Δροσάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Αγγελος Μπούρας και η κυρία Τζένη Ρουσσέα. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλά και φιλόδοξη παραγωγή που φτιάχνεται με ιδιαίτερο κέφι. Οπως βλέπεις κι εδώ, έχει φτιαχτεί ένας πολύ δυνατός θίασος. Μόνο με δυνατούς θιάσους μπορείς να παλέψεις σε μια δύσκολη και θολή θεατρική -και όχι μόνο- εποχή. Κάνω κι άλλες δύο κουβέντες: μια συζήτηση για να σκηνοθετήσω μια παραγωγή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και άλλη μια που είναι στα σκαριά ακόμα. Θα σου τα πω όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, γιατί είναι τόσο ρευστά πια όλα, που άλλα συζητάς και άλλα προκύπτουν.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved