Σοφία Βογιατζάκη: «Η κωμωδία και το δράμα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»
Showbiz

Σοφία Βογιατζάκη: «Η κωμωδία και το δράμα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»

Η Σοφία Βογιατζάκη συμμετέχει στην παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου που ανεβαίνει στο Θέατρο Αθηνά.

Μαζί με τον Σπύρο Πούλη, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, τη Νικολέττα Καρρά και άλλους ηθοποιούς υπόσχονται στιγμές αστείρευτου γέλιου. «Είμαστε μια πολύ ωραία παρέα, περνάμε όμορφα και εύχομαι και ο κόσμος να νιώσει τον ενθουσιασμό μας και να περάσει καλά», είπε η ηθοποιός στο Secret.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερες θεατρικές παραστάσεις που είναι βασισμένες σε παλιές ελληνικές ταινίες. «Οι ελληνικές ταινίες έχουν έναν ρομαντισμό, μια γνησιότητα και μια αθωότητα και αυτό τις καθιστά και κλασικές. Δεν τις χορταίνουμε. Η Τέχνη άλλωστε αντικατοπτρίζει κάθε φορά την εποχή της. Στις μέρες μας τα πράγματα έχουν γίνει άγρια και σκληρά και, επειδή οι ωραίες εποχές είναι περασμένες στο DΝΑ μας, είναι νοσταλγικό και όμορφο να τις ξαναζούμε έστω και μέσα από το θέατρο. Η γνησιότατα στη γραφή των ανθρώπων που έστηναν αυτές τις δουλειές και όσων έπαιζαν τις κάνει πάντα επίκαιρες», ανέφερε σχετικά.

Ο κόσμος όμως έχει αγαπήσει και στηρίζει έμπρακτα τον τελευταίο καιρό και την κωμωδία, αφού, όπως υποστήριξε η ίδια, «όλοι έχουμε ανάγκη να γελάσουμε και να χαλαρώσουμε από τα δύσκολα». Η Σοφία Βογιατζάκη στη συνείδηση όλων μας έχει ταυτιστεί με την κωμωδία. Τι θα απαντούσε όμως σε μια πρόταση να παίξει κάτι διαφορετικό; «Η δουλειά του ηθοποιού, η διαδικασία οργάνωσης ενός ρόλου από τον ηθοποιό, είναι ίδια για κάθε ρόλο. Αλλωστε, η κωμωδία και το δράμα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αν η κωμωδία δεν πατά στην τραγικότητα, δεν είναι κωμωδία και, αν το δράμα δεν έχει χιούμορ, δεν είναι καλό. Μόνο στην Ελλάδα είθισται ο ηθοποιός να ταυτίζεται με το είδος στο οποίο τον πρωτογνωρίζουμε - και νια ασφάλεια προφανώς. Η διαδικασία της υποκριτικής είναι ίδια. Οι ηθοποιοί θέλουν να πειραματίζονται. Εγώ είμαι ευγνώμων γιατί στην κωμωδία έχω συνεργαστεί με τους καλύτερους και σαφώς μου αρέσει πολύ αυτό το είδος».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved