Νίκος Πορτοκάλογλου: «Ζήλεψα τους 15χρονους μελλοντικούς συναδέλφους μου»
Showbiz

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Ζήλεψα τους 15χρονους μελλοντικούς συναδέλφους μου»

Όταν ο Νίκος Πορτοκάλογλου έλαβε μια πρόσκληση από το Μουσικό Σχολείο της Δράμας

να παραστεί σε ένα αφιέρωμα που είχαν ετοιμάσει η μαθητική ορχήστρα και η χορωδία στα τραγούδια του, δεν φανταζόταν ότι εκεί θα έβρισκε το θέμα του επόμενου μουσικού προγράμματος του.

«Η πρώτη μου έκπληξη ήταν η εικόνα που είδα μόλις μπήκα στο σχολείο: παιδιά που έτρεχαν στους διαδρόμους με ακορντεόν, κιθάρες και μπουζούκια, καθώς απ' όλες τις αίθουσες ακούγονταν τραγούδια», λέει στα «Παραπολιτικά».

«Ζήλεψα τους 15χρονους μελλοντικούς συναδέλφους μου. Όταν εγώ ήμουν μαθητής, δεν μπορούσα ούτε να ονειρευτώ ένα κανονικό σχολείο όπου παράλληλα μαθαίνεις και παίζεις μουσική». Και καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να ξαναγίνει μαθητής, πρότεινε στους μαθητές να γίνουν για λίγο τραγουδιστές. Έτσι άρχισε μια πολύμηνη περιοδεία στην περιφέρεια με τη συνεργασία χορωδιών των Μουσικών Γυμνασίων.

«Ηταν ένα πολύ δυνατό μείγμα τριών γενεών: των παιδιών, των μουσικών μου και της δικής μου. Ζήσαμε συγκινητικές στιγμές».

Η «Σχολική Εκδρομή», όπως ονόμασαν την περιοδεία, κορυφώνεται την επόμενη Πέμπτη, 21 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων.

Αυτήν τη βραδιά ο Πορτοκάλογλου θα συμπράξει με τις χορωδίες των Μουσικών Σχολείων Πειραιά και Λάρισας, την παιδική χορωδία «Con Anima», το συγκρότημα του, τους «Ευγενείς Αλήτες» και, επιπλέον, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη Νατάσα Μποφίλιου και τον Μάρκο Κούμαρη.

«Θα είναι σαν πάρτι γενεθλίων. Εξηντάρισα, βλέπεις. Ομολογώ ότι με δυσκόλεψε κάπως και βρήκα αυτόν τον τρόπο να το διασκεδάσω», καταλήγει μιλώντας στην εφημερίδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved