Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Εχουμε ανάγκη από το νέο αίμα που έρχεται να προτείνει πράγματα στο θέατρο»
Showbiz

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Εχουμε ανάγκη από το νέο αίμα που έρχεται να προτείνει πράγματα στο θέατρο»

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη υποδύεται αυτόν τον καιρό την Άτοσσα στους «Πέρσες» που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα και μιλάει για την ανάγκη που έχει το ελληνικό θέατρο από νέο αίμα και φρέσκιες ιδέες... 

Μετά την περσινή σαρωτική επιτυχία τους, οι «Πέρσες», όπου πρωταγωνιστείς, επαναλαμβάνονται και αγκαλιάζονται και πάλι με ιδιαίτερη θέρμη από το κοινό.

Χαίρομαι που η εμπνευσμένη παράσταση που σκηνοθέτησε ο Αρης Μπινιάρης έτυχε και συνεχίζει να τυγχάνει θερμής υποδοχής. Είναι ένας νέος σκηνοθέτης, με όραμα και πρόταση, που «φωτίζει» με τον δικό του τρόπο έργα του αρχαίου δράματος. Στους «Πέρσες» έδωσε το πρώτο στίγμα του και στις «Βάκχες», που ανέβασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Ανθίζει, εξελίσσεται και έχει πολλά «ακριβά» να μας προσφέρει!

Θυμάμαι και πέρυσι, που είχαμε μιλήσει για το πρώτο ανέβασμα των «Περσών», ήσουν ενθουσιασμένη με τον Μπινιάρη, τον οποίο στήριξες με αγάπη, υπηρετώντας το όραμά του.

Δεν μπορώ παρά να στηρίζω το ταλέντο, όπου κι αν βρίσκεται. Ο Αρης, από τις πρώτες μας συναντήσεις, με έπεισε για το όραμά του και με κέντρισε με την οπτική του πάνω στο αρχαίο δράμα και συγκεκριμένα στους «Πέρσες», όπως έγινε και στη συνέχεια με τις «Βάκχες». Εχουμε ανάγκη από το νέο αίμα που έρχεται να προτείνει πράγματα και να καταθέσει τον δικό του λόγο. Οταν, δε, αυτό έχει δυναμική, τότε νιώθουμε ευτυχείς και βουτάμε σε ολοκαίνουργια νερά. Οσο για το «υπηρετείς το όραμά του», που είπες, πάντα ακολουθώ τις οδηγίες του σκηνοθέτη μου, προσπαθώντας να υλοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που θέλει.

Σε κάποιον που δεν έχει δει τους «Πέρσες» πώς θα περιέγραφες την παράστασή σας;

Η παράσταση του Αρη Μπινιάρη προτείνει μια ζηλευτή ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Οχημα της παράστασης, που δομείται στη συνάντηση του ρυθμού και της λέξης, είναι η μουσικότητα. Ολοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο χορός, ερμηνεύονται με τρόπο που αποκαλύπτει τη μουσική υφή του έργου. Η παράσταση, όπως τονίζει ο σκηνοθέτης μας, ξεδιπλώνεται μέσα από τη δράση, τη λέξη, το τραγούδισμα και τον χορό, αναζητώντας μια θεμελιώδη απλότητα, που φιλοδοξεί να αναδείξει τις αδιάκοπες εσωτερικές δονήσεις του αρχαίου δράματος.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved