Μελέτης Ηλίας: «Είναι πολύ αναγνωρίσιμη σε όλες τις εποχές η φιγούρα του Βλέπυρου»
Showbiz

Μελέτης Ηλίας: «Είναι πολύ αναγνωρίσιμη σε όλες τις εποχές η φιγούρα του Βλέπυρου»

Ο Μελέτης Ηλίας μίλησε για τον ρόλο του στην παράσταση «Εκκλησιάζουσες» που θα κάνει περιοδεία όλο το καλοκαίρι.

Αυτές οι «Εκκλησι­άζουσες», αρχαίες, αλλά τόσο μοντέρ­νες, πολιτικοποιη­μένες, μα και αθώες, ατίθασες, ανέμελες, δυνατές, προφητικές, κλείνουν το... μάτι στο θεατρικό κοινό, αυτό το καλοκαίρι, ξεκι­νώντας στις 3 Ιουλίου από την Πετρούπολη (Σκηνή Βολανάκη) και συνεχίζοντας στις 12 Ιουλίου στο «Θέατρο Βράχων». - Ποιος είναι ο Βλέπυρος που ερμηνεύετε;

«Ο Βλέπυρος είναι το γνωστό, κλασικό, σε όλες τις εποχές, λαμόγιο. Βγάζει χρήματα μέσα από ψευδορκίες. Η δουλειά του είναι να πηγαίνει στα δικαστή­ρια ως ψευδομάρτυρας. Έτσι βγάζει το μεροκάματο του. Δεν έχει φιλοδοξίες. Συνεπώς, είναι ικανοποιημένος από τη ζωή του. Είναι παντρεμένος και η γυναίκα του αποφασίζει να κάνει ένα τολμηρό βήμα. Να πάρει την εξου­σία, όχι μόνο στο σπίτι της αλλά και στην πόλη της. Του παίρνει τα ρούχα και ο Βλέπυρος μένει μόνο με τη ρόμπα και τα τακούνια της».

Οικεία η φιγούρα του Βλέπυρου στο λαό μας;

«Είναι πολύ αναγνωρίσιμη σε όλες τις εποχές. Ακόμη και σήμερα . Κατά μία έννοια και η Πραξαγόρα (Αντώνης Λουδάρος) είναι γνώριμη φιγούρα. Έχει τόσες καλές προθέσεις , όταν ξεκινά για να αναλάβει την εξουσία, προκειμένου να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Μόλις παίρνει την εξουσία στα χέρια της, ξαφνικά μεταμορφώνεται. Και υποκύπτει στα θέλγητρα της διαφθοράς».

Δυόμισι χιλιάδες χρόνια, μετά...

«Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και τρομακτικό. Από την ίδια μας την ιστορία δεν διδασκόμαστε. Όσο κι αν εκείνη προσπαθεί... Στην ουσία είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Τόσο αυτοί που αναλαμβάνουν την εξουσία όσο και εμείς που ψηφίζουμε».

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved