Ψαρράς: «Η προσωπική μου αγωνία είναι πως θα επικοινωνήσει αυτό το διαχρονικό έργο με τους θεατές»
Showbiz

Ψαρράς: «Η προσωπική μου αγωνία είναι πως θα επικοινωνήσει αυτό το διαχρονικό έργο με τους θεατές»

Ο Νίκος Ψαρράς για ακόμη ένα καλοκαίρι θα κάνει περιοδεία με τους «Πέρσες». 

Η παράσταση σημειώνει μεγάλη επιτυχία και μάλιστα στο Ηρώδειο ήταν...sold out.

Δεύτερο καλοκαίρι με τους «Πέρσες» του Αισχύλου από τον Θ.Ο.Κ.

«Όταν καταπιάνεσαι με τέτοιους ρόλους, η προσωπική μου αγωνία είναι πώς θα επικοινωνήσει αυτό το διαχρονικό έργο με τους θεατές, πώς θα δώσουμε καινούργια πνοή και τρόπο έκφρασης αυτού του υπέροχου κειμένου και πώς θα κερδίσουμε τους νέους θεατές. Στεναχωριέμαι όταν ακούω νέα παιδιά να λένε «δεν το μπορώ το θέατρο, το βαριέμαι», επειδή μπορεί να είδαν μια παράσταση που τους απογοήτευσε»

Στους «Πέρσες» υποδύεσαι τον Δαρείο.

«Είναι η αρχαιότερη τραγωδία που σώζεται και η μόνη που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο Αισχύλος την έγραψε λίγα χρόνια μετά την καταστροφή του περσικού στόλου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μέσα από τη ματιά των ηττημένων Περσών, μας διηγείται τι σημαίνει πόλεμος, ύβρις, ήττα και το να είσαι νικητής. Όταν ανακοινώνεται από τον αγγελιοφόρο η τεράστια καταστροφή, μόνο η παρεμβολή του πνεύματος του νεκρού βασιλιά Δαρείου μπορεί να δώσει μια λύση. Ο Δαρείος έρχεται ως είρηνοποιός βασιλιάς και ως πνεύμα που είναι συμβουλεύει τους πιστούς του πατριώτες πώς να χειριστούν την απώλεια. Φεύγοντας, δε, τους λέει: «Να χαίρεστε φίλοι μου την ηδονή της κάθε μέρας, γατί τα πλούτη στους νεκρούς διόλου δεν ωφελούν».

«Ευτυχώς, γιατί εκεί έχουμε εξοχικό με τη γυναίκα μου! Η χώρα της Άνδρου ήταν πάντα φιλότεχνη. Φέτος είναι το τέταρτο φεστιβάλ και έχω παίξει στα τρία. Ο Παντελής Βούλγαρης κάνει μια πολύ ωραία διοργάνωση» είπε στο 7μέρεςtv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved