Ανέστης Βλάχος: Το εργατικό ατύχημα στο οποίο έχασε το μάτι του
Showbiz

Ανέστης Βλάχος: Το εργατικό ατύχημα στο οποίο έχασε το μάτι του

Όταν ο πατέρας του Ανέστη Βλάχου σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο, εκείνος αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα με σκοπό να γίνει ηθοποιός.

Έκανε δουλειές του ποδαριού για να βγάλει τα έξοδα των σπουδών και δεν δίστασε να προτείνει στους υπευθύνους της σχολής κινηματογράφου και θεάτρου Σταυράκου να βάψει το κτίριο, για να φοιτήσει χωρίς δίδακτρα! Παράλληλα δούλευε σε οικοδομή, όπου έχασε το μάτι του χτυπώντας σε ένα καρφί! Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν ανέλαβαν τα έξοδα της νοσηλείας του και τον φιλοξένησαν μετά στο σπίτι τους, ώσπου να αναρρώσει. Η αλλαγή στη φυσιογνωμία του και η περιορισμένη ικανότητα όρασης όχι μόνο δεν τον πτοούν, αλλά του έδωσαν το υποχθόνιο βλέμμα που του έστησε μια μεγάλη καριέρα, σε συνδυασμό με το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του.

Ο Ανέστης Βλάχος θεωρεί ότι με τη βοήθεια του Θεού εκμεταλλεύτηκε με επιτυχία το πρόβλημα που του άφησε το ατύχημα, αντί να εγκαταλείψει το όνειρό του, όσο κι αν οι ρόλοι του «κακού» επηρέασαν το κοινό, που του το έδειχνε όταν τον συναντούσε: «Γνώρισα πολλούς απλοϊκούς ανθρώπους που με φοβούνταν και άλλους που μου έλεγαν να γίνω πιο καλός άνθρωπος! Επηρεάζουν πολύ οι ρόλοι» τόνισε στην Espresso.

Γύριζε τη μια ταινία πίσω από την άλλη, κάνοντας μεγάλες συνεργασίες και σημαντικές φιλίες. Για τον Χορν και τη Λαμπέτη ομολογεί ότι του στάθηκαν σαν να ήταν αδελφός τους και του χάραξαν πορεία. Ο Νίκος Ξανθόπουλος γίνεται κουμπάρος του, ο Φούντας από τους καλύτερους φίλους του. Έπαιξε σε 180 ταινίες, ενώ τιμήθηκε με περισσότερα από πέντε διεθνή βραβεία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved