Άννα Βαγενά: «Ο Λουκιανός ποτέ δεν ήθελε δόξα και προβολή»
Showbiz

Άννα Βαγενά: «Ο Λουκιανός ποτέ δεν ήθελε δόξα και προβολή»

Τριάντα πέντε χρόνια μετά το θρυλικό party του Λουκιανού Κηλαηδόνη στην πλαζ Βουλιαγμένης, η ακτή παίρνει το όνομα του.

Η σύζυγός του, Άννα Βαγενά, μιλάει για εκείνο το θρυλικό party του 1983.

Τι πιστεύετε ότι θα έλεγε ο Λουκιανός εάν μάθαινε ότι η Ακτή Βουλιαγμένης θα πάρει το όνομα του;

«Επειδή ανακατεύομαι στη διοργάνωση, θα μου έλεγε: «Καταραμένη -έτσι αποκαλούσε όλους αυτούς που αγαπούσε- μη ζαλίζεις τον κόσμο, άσε τους ήσυχους». Από μέσα του, βέβαια, θα κολακευόταν, αλλά αυτή θα ήταν η αρχική του αντίδραση. Ο Λουκιανός ποτέ δεν ήθελε δόξα και προβολή. Όμως κι εμείς όλο αυτό το βλέπουμε περισσότερο ως μια τρυφερή και αγαπησιάρικη πράξη».

Θυμάστε εκείνο το θρυλικό party στην πλαζ;

«Αν το θυμάμαι; Εγώ το είχα διοργανώσει στην πραγματικότητα, μαζί με μια χούφτα ανθρώπων. Από πίσω δεν υπήρχε κανένας φορέας, κανένας τηλεοπτικός σταθμός για να το προμοτάρει».

Αλήθεια, πως ξεκίνησαν όλα;

«Ξεκίνησαν από μια ιδέα του Λουκιανού. Την προηγούμενη χρονιά είχε κάνει δύο συναυλίες στον Λυκαβηττό και είχε γίνει χαμός, ο κόσμος δεν χωρούσε. Οπότε σκέφτηκε να κάνει μια συναυλία σε έναν μεγαλύτερο χώρο. Για να καταλάβεις, την περίοδο της Μεταπολίτευσης οι συναυλίες γίνονταν είτε σε θέατρα είτε σε γήπεδα, και του Λουκιανού δεν του άρεσε καθόλου αυτό. Οπότε σκέφτηκε να κάνει ένα μεγάλο party στην πλαζ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι τότε. Πού να φανταζόταν ότι σε αυτό το party θα έρχονταν 100.000 άνθρωποι. Ήταν πολύ πρωτοποριακή ιδέα για εκείνη την εποχή. Το stage στήθηκε μέσα στη θάλασσα, ο κόσμος κάθισε στην αμμουδιά, κολύμπησε, χόρεψε. Σε εκείνο το party γεννήθηκαν μεγάλοι έρωτες», αναφέρει στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved