Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Τα χρήματα άλλωστε δεν χαρίζουν πραγματική ευτυχία»
Showbiz

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Τα χρήματα άλλωστε δεν χαρίζουν πραγματική ευτυχία»

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε για τα χρήματα και αν πιστεύει ότι αυτά φέρνουν και την ευτυχία.

Εσύ πιστεύεις πως ο Πλούτος είναι τυφλός;

Όχι, δεν είναι. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε χαρακτήρα. Αν θες να σπαταλήσεις τη ζωή σου για να βρεις τον Πλούτο, μπορεί και να τα καταφέρεις. Αλλά η αλήθεια είναι πως αν έχεις περάσει τα 60, έχεις χάσει το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής σου.

Όλα αυτά κυνηγώντας ένα όνειρο που πόσο μπορείς να απολαύσεις σε μεγάλη ηλικία;

Νομίζω πως ο Πλούτος στην ουσία του είναι το κυνήγι της ευτυχίας. Δεν αφορά τον Πλούτο στην κυριολεκτική του έννοια Τα χρήματα άλλωστε δεν χαρίζουν πραγματική ευτυχία, απλά διευκολύνουν τη ζωή. Η ευτυχία κατακτάται μέσα από σχέσεις αγάπης. Μπορεί κάποιος να θυμηθεί τον εαυτό του φτωχό, σε μια ακρογιαλιά, έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφο του, με τις πατούσες τους θαμμένες στη ζεστή άμμο, και να απολαμβάνουν μαζί την πανσέληνο. Αυτή ίσως η ανάμνηση να τον γεμίζει ευτυχία. Δεν έχει σημασία αν ήταν φτωχός εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν απλά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Πότε συνειδητοποίησες πως τα χρήματα δεν εγγυώνται απαραίτητα και την ευτυχία;

Δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό, το αντιλαμβάνεσαι εμπειρικά. Σημασία έχει να μην αγωνιάς για την επιβίωση σου. Να μπορείς δηλαδή να πληρώνεις τους φόρους σου, να ζεις την οικογένεια σου. Προσωπικά, αυτό θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στόχος του καθενός και στη συνέχεια να φροντίζει το μέσα του.

Πότε το φιλοσόφησες έτσι;

Όταν βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα και νιώσεις πως μπορείς να ζήσεις καλά με αυτά, περνάς σε μια φάση που αναρωτιέσαι: «Κυνηγάω τα περισσότερα χρήματα ή την ηρεμία μου;». Είναι θέμα χαρακτήρα.

Πηγή: people

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved