Σόφη Παππά: «Οι καλλιτέχνες είμαστε τυχεροί. Έχουμε ένα παράθυρο, μια διέξοδο»
Showbiz

Σόφη Παππά: «Οι καλλιτέχνες είμαστε τυχεροί. Έχουμε ένα παράθυρο, μια διέξοδο»

Η Σόφη Παππά μίλησε για την καριέρα της και πώς έγινε η συνεργασία της με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Ήθελες από μικρή να γίνεις τραγουδίστρια;

Ναι. Πήγαινα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Τραγουδούσα τότε με τον, Σπάθη και χάναμε συναυλίες σε όλη την βόρεια Ελλάδα. Τραγουδούσα πολύ Βίκυ Λέανδρος και πολλά φεστιβαλικά τραγούδια.

Ήσουν λίγο πω κουλτουριάρα;

Ναι. Εκεί ήρθε ο πρώτος έρωτας που με σημάδεψε πολύ. Έχω μια θεωρία που λέει ότι τελικά στην μετέπειτα ζωή μας, κυνηγάμε το κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ του πρώτου μας έρωτα. Στις υπόλοιπες σχέσεις μου, έβρισκα κομμάτια από αυτόν, τον πρώτο μεγάλο μου έρωτα. Ο άντρας μου ήταν το κομμάτι που τέλειωσε το παζλ αυτής της πρώτης αγάπης. Είναι ο άντρας της ζωής μου και γι' αυτό τον παντρεύτηκα κι έκανα και το παιδί μου μαζί του.

Τι άλλαξε σε σένα με αυτόν τον μεγάλο έρωτα;

Αντιλήφθηκα τον δαίδαλο του έρωτα. Δεν έχει ξέφωτο. Ο πόνος του είναι συνεχής, αδιάκοπος, γλυκός, βαθύς. Κολυμπάς στα βαθιά από την αρχή. Ανακάλυψα μέσα μου τη γυναίκα, την αγάπη, τα συναισθήματα. Δεν είχα μπει ακόμα στο γράψιμο.

Στο γράψιμο πώς μπαίνεις;

Στην Αθήνα πια, στις πρόβες γράφω για να περνά η ώρα και ανακαλύπτω ότι όταν γράφω κάτι, εκτονώνομαι. Είμαι άτομο που δεν μιλάω εύκολα στους γύρω μου για το πρόβλημα μου. Έχω μια εσωστρέφεια και θέλω να μοιράζομαι τη χαρά μου. Όχι τη λύπη.

Πώς αισθάνεσαι που όλη η Ελλάδα τραγουδάει τραγούδια σου;

Ευτυχία. Οι καλλιτέχνες είμαστε τυχεροί. Έχουμε ένα παράθυρο, μια διέξοδο.

Πώς θα περιέγραφες με δυο λέξεις το γεγονός ότι όλη η Ελλάδα νιώθει συναισθήματα ερωτά, καψούρας, πόνου, αγάπης, χαράς, λύπης τραγουδώντας τα τραγούδια που έγραψες ζώντας τέτοια συναισθήματα;

Το απόλυτο. Αγγίζω τον θεό. Έχω κλείσει τα μάτια και λέω ευχαριστώ.

Ποιος είναι αυτός παν έχει αγγίξει πιο πολύ την ψυχή σου;

Τα τραγούδια προέκυπταν μέσα από συνεργασίες, κι έχω ζήσει πάρα πολλά με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Μου έδωσε το χέρι του, πρώτα σαν τραγουδίστρια. Ήμουν στα «Αστέρια» της Βουλιαγμένης. Τραγουδούσα με τον Κώστα Κλάβα. Ένα βράδυ, ένα γκαρσόνι, μου λέει ότι με θέλει κάποιος στο συρματόπλεγμα Πηγαίνω και ήταν ο Βοσκόπουλος με σορτς. Κόντεψα να λιποθυμήσω. Μου πρότεινε να είμαι μαζί τους την επόμενη σεζόν. Μου είπε πως τους είχα κάνει εντύπωση. Τραγουδούσα τότε την «Σκλάβα», ένα τραγούδι του Κώστα Κλάβα. Βιαζόταν να φάνε με την Μαρινέλλα για να έρθουν να ακούσουν την μικρή όπως με αποκαλούσαν. Έτσι βγήκα στις μεγάλες πίστες.

Πώς ξεκίνησες να δίνεις τραγούδια στον Βοσκόπουλο;

Σαν στιχουργός ξεκίνησα με Χατζηνάσιο-Μαρινέλλα. Πήρα τότε μια αγκαλιά στίχους, χωρίς μουσική και του τα πήγα. Μου είπε πως αυτά που έγραφα ήταν προικιά. Ο στίχος σου είναι από αυτούς που αντέχουν στο χρόνο. Καρμικό θα έλεγα.

Και ποιο τραγούδι είπε;

Το «Κι έλεγες». Κι έγινε τεράστια επιτυχία.

Πώς ένιωσες που ξαφνικά, το κοριτσάκι που τραγουδάει πίσω, είναι αυτή που έχει γράψει το μεγαλύτερο σουξέ της εποχής τον Τόλη Βοσκόπουλου;

Υπέροχα. Βέβαια, η νύχτα είναι τέτοια που δεν σε αφήνει να πάρεις και πολύ τα πάνω σου. Βέβαια μετά συνεργάστηκα και με τον Διονυσίου. Τραγουδούσαμε στη «Νεράιδα».

Πηγή: ΧΑΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved