Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Η επιστροφή στην Επίδαυρο και η συνεργασία με τον Μπέζο στο θέατρο
Showbiz

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Η επιστροφή στην Επίδαυρο και η συνεργασία με τον Μπέζο στο θέατρο

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη μιλάει για την επιστροφή της στην Επίδαυρο για την οποία είναι ενθουσιασμένη ενώ μιλάει με τον ίδιο ενθουσιασμό και πολλή χαρά και για την επικείμενη συνεργασία της με τον Γιάννη Μπέζο

Πώς νιώθεις που γυρνάς στην Επίδαυρο;

Προσέρχομαι με μεγάλη χαρά ξανά σε αυτό τον μοναδικής αύρας και δυναμικής χώρο και δεν βλέπω την ώρα να χωθώ ξανά στην αγκαλιά του και μάλιστα ως Ωραία Ελένη στον «Ορέστη», που ανέβασε με έμπνευση ο Αναστασάκης. Δεν με αφορά να παίξω σε ένα έργο για να το προσθέσω απλώς στο βιογραφικό μου. Με αφορά το πώς, το από ποιον και με ποιους ανεβαίνει κάθε έργο.

Να θυμίσουμε την ιστορία του «Ορέστη»;

Στο αριστουργηματικό αυτό έργο του Ευριπίδη τρεις νέοι, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασύρει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους και εκδίκησης, καθώς η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία και η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή. Αξίζει να σημειώσουμε πως τη μετάφραση του έργου υπογράφει έξοχα ο Γιώργος Μπλάνας.

Στον επόμενο θεατρικό τόνο θα σε βρούμε και πάλι πλάι στον Γιάννη Μπέζο, στο «Προσκήνιο».

Ναι, ετοιμάζει ελληνικό έργο και πάλι, την υπέροχη κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και φιλότιμο», που αγαπήθηκε και θεατρικά και κινηματογραφικά. Το πρώτο της ανέβασμα έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 με τον τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση», σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, ενώ στο πλατύ κοινό έγινε γνωστή στην κινηματογραφική της εκδοχή με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ο Γιάννης πιστεύει πολύ στην καλή ελληνική κωμωδία, που αγαπώ κι εγώ, κι έτσι θα μας δείτε στο «Προσκήνιο» μαζί με τους Τάσο Κωστή, Χρήστο Γιάνναρη, Ντίνο Σπυρόπουλο, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Νίκο Απέργη, Θανάση Ισιδώρου, Ελένη Καραδάκη.

«Δένετε» εξαιρετικά με τον Γιάννη Μπέζο.

Εχω συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Γιάννη γιατί τον εκτιμώ πολύ ως δημιουργό αλλά και ως άνθρωπο. Είναι ευτυχία να δουλεύω μαζί του, μιας και έχει μια μεγάλη αγκαλιά στην οποία νιώθω προστατευμένη. Είναι χαρισματικός σκηνοθέτης και ηθοποιός και τον αφορά πολύ το να έχει καλούς συμπαίκτες φαίνεται αυτό από όλες του τις παραστάσεις... Είναι γενναιόδωρος και στη σκηνή αλλά και έξω από αυτή και είναι ευτυχία να υπάρχει κανείς πλάι του.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved