Ρούντολφ Σένκερ: «Ο πατέρας μου μου είχε κάνει δώρο μια κασέτα με τραγούδια της Μούσχουρη»
Showbiz

Ρούντολφ Σένκερ: «Ο πατέρας μου μου είχε κάνει δώρο μια κασέτα με τραγούδια της Μούσχουρη»

Πριν λίγες ημέρες ήταν στην Αθήνα ο κιθαρίστας και ιδρυτικό  μέλος των Scorpions, ο Ρούντολφ Σένκερ.

Η σχέση του με την Ελλάδα έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν αγαπηθεί από το κοινό της.

«Όταν είχα αρχίσει να τραγουδάω, ο πατέρας μου μού έδωσε μια κασέτα με κάποια τραγούδια της Νάνας Μούσχουρη για να ακούσω. Και μάλιστα είχαν ηχογραφηθεί από κάποια συναυλία της. Θυμάμαι ήταν "Τα παιδιά του Πειραιά"» είπε στο Βήμα ο Ρούντολφ Σένκερ και συνέχισε για την σχέση του με την Ελλάδα: «Ο πατέρας μου ήταν αυτός που μου μίλησε για την ελληνική φιλοσοφία, για τον Πλάτωνα για παράδειγμα. Και από τότε έχω επαφή με την Ελλάδα».

Όσο για την αδυναμία που τους τρέφει το ελληνικό κοινό, ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση η οποία άρχισε το 1982. «Θυμάμαι ότι μας ξενάγησε τότε στη χώρα σας ένας από τη δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ. Και μου άρεσε. Από τότε έχουμε έρθει και για διακοπές, αλλά κυρίως για συναυλίες. Είστε ένα ιδιαίτερα ζεστό κενό, όπου πιστεύω μεταξύ μας έχει δημιουργηθεί μια μοναδική χημεία». Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μία από τις πιο μεγάλες στιγμές της καριέρας τους γράφτηκε πάλι στην Ελλάδα, το 2013, με τις 3 εμφανίσεις τους στον Λυκαβηττό που ηχογραφήθηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν για το «MTV Unplugged Live in Athens».

Στα 70 του χρόνια ο Ρούντολφ Σένκερ συνεχίζει να δηλώνει ροκάς, να πιστεύει ότι το ροκ είναι στάση και τρόπος ζωής, ότι η μουσική και το τραγούδι δεν πρέπει να γίνουν ρουτίνα, αλλιώς καταστράφηκες - «όλοι μας λένε "είστε σουπερστάρ, έχετε χρήματα", αλλά τα λεφτά σκοτώνουν τη ζωή» -, και όπως και να έχει, το ροκ θα έχει μέσα του κάτι το επαναστατικό. Από το «Still loving you» στο still rocking...