Καφετζόπουλος: «Η τέχνη ούτε όπλο είναι ούτε φιλοδοξεί να θεραπεύσει εθνικούς φόβους»
Showbiz

Καφετζόπουλος: «Η τέχνη ούτε όπλο είναι ούτε φιλοδοξεί να θεραπεύσει εθνικούς φόβους»

Σε μια Αθήνα που ζει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, ρημαγμένη από τα δεινά του πολέμου και με τη διαφθορά να βασιλεύει, ο Αριστοφάνης κερδίζει, το 405 π/Χ. στα Λήναια, το πρώτο βραβείο με τους «Βατράχους» μια κωμωδία εξαιρετικής ευφυΐας, ευαισθησίας και λυρισμού.

Με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές, υπό την ευρηματική σκηνοθετική μπαγκέτα του Κώστα Φιλίππογλου και σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα, η παράσταση περιοδεύει ανά την Ελλάδα, ενώ στην Επίδαυρο θα ανέβει στις 10 και 11 Αυγούστου.

Οι καταξιωμένοι πρωταγωνιστές Αντώνης Καφετζόπουλος και Δημήτρης Πιατάς απολαμβάνουν τους ρόλους τους και το διαχρονικό μήνυμα της αριστοφανικής κωμωδίας.

-Η τέχνη είναι το όπλο της αντίστασης ενάντια στον εθνικό φόβο;

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Η τέχνη ούτε όπλο είναι ούτε φιλοδοξεί να θεραπεύσει εθνικούς φόβους» τόνισε στον Τηλεθεατή.

Δημήτρης Πιατάς: «Ναι!.. Γιατί μπορεί να ομορφαίνει την ασχήμια και να μην τη φοβάσαι».

-Ο Αριστοφάνης γράφει τους «Βατράχους» μόλις ένα χρόνο πριν από την οριστική ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Άλλο ένα επίκαιρο, διαχρονικό αριστοφανικό έργο;

Α.Κ.: «Αυτή ήταν η "δουλειά" του. Να ασχολείται με την επικαιρότητα. Γι' αυτήν έγινε διάσημος και κυρίως έτσι ερμηνεύεται μέχρι τις μέρες μας. Παρ' όλα αυτά, η αξία του Αριστοφάνη έχει να κάνει με την τόλμη του, την ποίηση του και τους ανάγλυφους, αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που δημιούργησε».

Δ.Π.: «Ο Αριστοφάνης, καταγράφοντας την εποχή του, αποκάλυψε το παρόν μας, με την ελπίδα να υποψιαστούμε το μέλλον μας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved