Καφετζόπουλος-Πιατάς: «Αλλάζουμε πορεία απλώς επειδή μας είναι δυσάρεστη η προηγούμενη»
Showbiz

Καφετζόπουλος-Πιατάς: «Αλλάζουμε πορεία απλώς επειδή μας είναι δυσάρεστη η προηγούμενη»

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Δημήτρης Πιατάς πρωταγωνιστούν στους «Βατράχους» του Αισχύλου υπό την σκηνοθεσία του Γιώργου Μπλάνα.

Στους «Βατράχους», η ουτοπία βρίσκει έδαφος και στήνει ένα γλέντι όπου οι νεκροί είναι πιο ζωντανοί από τους ζωντανούς κι ο Άδης πιο φωτεινός από τον κόσμο της επιφάνειας;

Α.Κ.: «Όχι ακριβώς. Ο Αριστοφάνης βάζει το Χορό των μυστών να υμνεί "τον παλιό, καλό καιρό", που κατά τη γνώμη του όλα ήταν πολύ καλύτερα».

Δ.Π.: «Γιατί είναι ουτοπικό; Μήπως αυτοί που σήμερα είναι ζωντανοί... είναι ΣΙΓΟΥΡΑ;».

-Μήπως να ακολουθήσουμε αυτό που ο Ευριπίδης στο έργο λέει, «αφού ο δρόμος που ακολουθούμε τώρα πάει σε γκρεμό, αν πάρουμε αντίστροφη πορεία, μήπως δούμε άσπρη μέρα;»

Α.Κ.: «Μα αυτά δεν κάνουμε κατά κόρον σήμερα; Αλλάζουμε πορεία απλώς επειδή μας είναι δυσάρεστη η προηγούμενη. Αυτό που φαίνεται να λείπει είναι το όραμα προς μία πραγματική, εφαρμόσιμη και λογική στρατηγική. Ειρωνικά, το ίδιο ακριβώς συνέβαινε τα τελευταία χρόνια πριν γραφτούν οι "Βάτραχοι": Ο οραματιστής Περικλής έχει πια πεθάνει, μαζί με τον Χρυσό Αιώνα. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν σαν σώβρακα, ο λαϊκισμός κυριαρχεί. Ακόμα και κυβέρνηση Απολυταρχικών-Δημοκρατικών κατάφεραν να φτιάξουν για λίγο. Κάτι σαν αριστερο-ακροδεξιά».

Δ.Π.: «Νομίζω ότι είναι η απόλυτη λύση!».

- Αφουγκράζεστε την ανάγκη του κόσμου;

Α.Κ.: «Εννοείται. Αλλά διατηρώ το δικαίωμα να έχω τη γνώμη μου».

Δ.Π.: «Αυτή είναι η δουλειά των κωμικών και όχι των πολιτικών!».

- Ο πήχης επιβάλλεται να ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα;

Α.Κ.: «Ο πήχης κινείται ανάλογα με την ιστορία και δεν υπακούει στις επιθυμίες μας».

Δ.Π.: «Ναι! Φτάνει να μπορείς να τον... περνάς!».

-Αν ζούσε σήμερα ο Αριστοφάνης, τι θα δήλωνε;

ΑΚ.: «Δεν έχω ιδέα. Είναι πολύ επικίνδυνο και επιπόλαιο να θεωρούμε ότι μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα επεξεργαζόταν ένας έξυπνος και μορφωμένος άνθρωπος του 5ου αιώνα π.Χ. την εποχή μας. Μηχανικά, θα έλεγα ότι θα ψήφιζε συντηρητικούς και απολυταρχικούς πολιτευτές, αλλά μάλλον αυτό είναι ανοησία και υπεραπλούστευση».

Δ.Π.: «"...Μην πας!.. Φύγε... Πήγαινε σε άλλη εποχή!"».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved