Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετάει τον Μάνο Ελευθερίου
Showbiz

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετάει τον Μάνο Ελευθερίου

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας η είδηση του χαμού του Μάνου Ελευθερίου.

Ο στιχουργός, πεζογράφος και ποιητής έφυγε σε ηλικία 80 χρονών με σύσσωμο τον κόσμο της σόουμπιζ να τον αποχαιρετάει μέσω των social media. «”Σιγά ποιός είμαι; ο Ρεμπώ! Όταν πεθάνω θέλω να υπάρχουν τα τραγούδια μου, να τα ακούει ο κόσμος!” Κι έτσι θα γίνει αθάνατε Μάνο Ελευθερίου...βαθιά υπόκλιση! (πάντα θα θυμάμαι τη συμβουλή σου...περπάτα πάνω στα βήματα σου μικρέ!) #rip #immortal #poet #versewriter #legend», έγραψε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Με τον Βαγγέλη Περρή να γράφει κάτω από φωτογραφία του Μάνου Ελευθερίου: « “Πρόσφυγα σ’ έριξαν εδώ κι ο χάρος έξι βήματα στα χρόνια που ’ρθα να σε δω μέσα στα παραπήγματα” ...Πικαπ που παίζει τον Άγιο Φεβρουάριο. Γνωριμία με τον λόγο του Μάνου Ελευθερίου. Ακολούθησαν κι άλλοι στίχοι που στόλιζαν τη ζωή μας μέχρι που έγινε η πρώτη χειραψία. Ακολούθησαν πολλές, συνήθως με φόντο το κοινό τόπο καταγωγής μας. Τη Συρα που τόσο λάτρεψε. Δεν θα ξαναδώ τη φιγούρα του να περπατάει στα λιθόστρωτα της Ερμουπόλης. Χάθηκαν οι συνωμοτικές του ματιές. “Σπίτι μείναμε μόνο δυο. Ο Άγιος Φεβρουάριος κι εγώ...”». «Σώπασε ο Μάνος Ελευθερίου!!! Αναπαύσου αιώνια Μάνο!!!», έγραψε ο Βασίλης Παλαιολόγος.

Με τον Μάνο Πίντζη με τη σειρά του να τον αποχαιρετάει: «Καλό ταξίδι Μάνο!». Η Βάσια Παναγοπούλου έγραψε: «αντίο λοιπόν.. “Η μοίρα κι ο καιρός το ‘χαν ορίσει στον κόσμο αυτό να ρίξω πετονιά κι η νύχτα χίλια χρόνια να γυρίσει. Στο τέλος της γιορτής να τραγουδήσει αυτός που δεν εγνώρισε γενιά και του καημού την πόρτα να χτυπήσει”».

Ο Κώστας Μακεδόνας πόσταρε κοινή τους φωτογραφία και τον αποχαιρέτησε: «Πριν λίγο «έφυγε» ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές που έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος. Άνθρωπος της τέχνης, των γραμμάτων και πάνω απ´ όλα άνθρωπος με Ήθος. Αφήνει πίσω του τεράστια κληρονομιά πολιτισμού για όλες τις επόμενες γενιές. Ήταν φίλος μου, τον αγαπούσα πολύ, τα λέγαμε συχνά κι είχα τη μεγάλη τύχη να μου εμπιστευτεί αρκετά τραγούδια του. Θα είναι πάντα κοντά μας να μας δείχνει το δρόμο. Καλό ταξίδι Κύριε Μάνο Ελευθερίου». «Τιμή και δόξα στον τελευταίο των Μοϊκανών, Μάνο Ελευθερίου. Καλό σου ταξίδι ΑΘΑΝΑΤΕ ΜΑΝΟ», έγραψε ο Τάσος Νούσιας. «Γιατί έγραψε για τον καημό και την θαρραλέα σκέψη όλων μας..να γιατι όλοι νοιώθουμε ένα σφίξιμο στην είδηση του φευγιού του Μάνου Ελευθερίου... Τυχαία πριν λίγες μέρες έπεσα πάνω σ’αυτό το στιχο..."Θα μείνεις σαν ανάμνηση μιας μακρινής γιορτής στο έργο αυτό που έπαιζα κι έμεινα θεατής μια χώρα που δε γνώρισα θα μείνεις τελικά σαν έργο δίχως πρόσωπα και δίχως σκηνικά".. κοίτα να δεις που ζούσαμε μαζί και δεν το ξερα... Ένα ελάχιστο ταπεινό ευχαριστώ που υπήρξες Μάνο... καλή ελευθέρια σπουδαίε δάσκαλε της ψυχής μας....», έγραψε ο Δημήτρης Αποστόλου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved