Το τελευταίο «αντίο» στον Μάνο Ελευθερίου
Showbiz

Το τελευταίο «αντίο» στον Μάνο Ελευθερίου

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο στιχουργό, ποιητή και συγγραφέα, Μάνο Ελευθερίου το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουλίου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πολιτική κηδεία έγινε μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης.
Στην πολιτική κηδεία παρευρέθησαν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Λυδία Κονιόρδου, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ηρώ Σαΐα, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ματούλα, ο Παντελής Θαλασσινός, η Άβα Γαλανοπούλου, ο Βασίλης Παλαιολόγος, ο Γιώργος Σαμπάνης, η Άννα Φόνσου, η Κατερίνα Χέλμη, ο Κώστας Πρέκας, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Τάκης Ζαχαράτος.

Η σορός του Μάνου Ελευθερίου θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Nα σας υπενθυμίσουμε ότι ο Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Μάνος Ελευθερίου ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο, από νωρίς είχε δείξει το ταλέντο του στο χαρτί καθώς σε ηλικία μόλις 14 ετών, έβγαλε την πρώτη ποιητική συλλογή του.

Όταν με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, άρχισε να γράφει και τα πρώτα του βιβλία ενώ ποτέ δεν εγκατέλειψε τη μεγάλη του αγάπη για τη στιχουργική. Έχει μάλιστα δώσει σπουδαία τραγούδια σε σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες όπως με τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Αντώνη Βαρδή ενώ στίχους του μελοποίησε και ο Μίκης Θεοδωράκης. Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο Λογοτεχνείας για το εξαιρετικό πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε με τίτλο «Ο Καιρός των Χρυσανθέμων». Πριν από πέντε χρόνια, ο γνωστός καλλιτέχνης βραβεύθηκε και για την συνολική προσφορά του από την Ακαδημία Αθηνών.

πηγή φωτογραφιών: NDP και Papadakispress

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved