Ο Παπαδημητρίου και η αγαπημένη του θα συνεργαστούν με τον Ίστγουντ
Showbiz

Ο Παπαδημητρίου και η αγαπημένη του θα συνεργαστούν με τον Ίστγουντ

Η Βερόνικα Δαβάκη πρόκειται να τραγουδήσει σε κινηματογραφική ταινία με την υπογραφή του Κλιντ Ιστγουντ!

Ούτε, η ίδια, δεν περίμενε όταν πριν από λίγο καιρό ηχογραφούσε το πρώτο single της, μια διασκευή ενός παραδοσιακού τραγουδιού από την Αρμενία, ότι αυτό θα τραβούσε το ενδιαφέρον του βραβευμένου με Όσκαρ Αμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού. Κι όμως, το «Σκανταλιάρικο», όπως είναι ο τίτλος του κομματιού στα ελληνικά, φαίνεται ότι θα διαγράψει διεθνή πορεία...

Από τον περασμένο Μάρτιο, ζει ένα φλογερό ειδύλλιο με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Η ιδέα για τη διασκευή του «Αmbedz Gorav» ήταν δική της, αφού στο παρελθόν είχε έρθει σε επαφή μέσω του θεάτρου με την αρμένικη μουσική. Γοητευμένη, λοιπόν, από τον πλούτο της αρμένικης παράδοσης, θέλησε να εξερευνήσει το οικείο αλλά και το εξωτικό στοιχείο της. Έτσι κι έγινε.

Στο πλευρό της, σε αυτό το ενδιαφέρον ξεκίνημα της δισκογραφικής πορείας της, βρέθηκε φυσικά ο αγαπημένος της. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν αυτός που έβαλε τη δημιουργική σφραγίδα του στη σύγχρονη ενορχήστρωση του αρμένικου τραγουδιού, σε ελληνικούς στίχους του σπουδαίου ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Το αποτέλεσμα προέκυψε... «Σκανταλιάρικο» και κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Τόσο που εντυπωσίασε ακόμη και τον Κλιντ Ιστγουντ στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Ο 88χρονος σκηνοθέτης και ηθοποιός έψαχνε στο διαδίκτυο αρμένικες μουσικές για μια νέα ταινία που έχει στα σκαριά με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του, λοιπόν, άκουσε αρχικά το παραδοσιακό «Αmbedz Gorav» και στη συνέχεια την ελληνική διασκευή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Espresso, η διασκευή του Δημήτρη Παπαδημητρίου του άρεσε περισσότερο. Έτσι, στενός συνεργάτης του Αμερικανού σκηνοθέτη επικοινώνησε με τον Έλληνα συνθέτη, προτείνοντάς του να ηχογραφηθεί εκ νέου το κομμάτι με τη γλυκιά και αέρινη φωνή της Βερόνικας Δαβάκη, πλην όμως στην αγγλική γλώσσα, αφού πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε διεθνή παραγωγή.

Ο Παπαδημητρίου αποδέχτηκε φυσικά την πρόταση και -όπως ήταν επόμενο- η Βερόνικα πέταξε από τη χαρά της που το ντεμπούτο της στη δισκογραφία θα την οδηγήσει μέχρι το Χόλιγουντ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved