Showbiz

Σοκάρει ο Πούμπουρας: «Παντού γύρω σου έβλεπες μαύρο. Ανθρώπους που έκλαιγαν στα αποκαΐδια»

Gossip-tv Team

Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε το βίντεο του Σάββα Πούμπουρα με μια μάσκα στο πρόσωπο και φόντο την καμένη γη της Ανατολικής Αττικής να καλεί μέσω του λογαριασμού του στο instagram τους ακολούθους  του να προσφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν βοήθεια στους πυρόπληκτους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανα» αναφέρει στο «Τv ΕΘΝΟΣ» ο παρουσιαστής, εξηγώντας πως είχε δώσει το «παρών» και στις Μεγάλες πλημμύρες στη Μάνδρα πριν από μερικούς μήνες.

«Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του έμφυτο το συναίσθημα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο του. Απλά πρέπει να κινητοποιηθείς και να σπρώξεις τον εαυτό σου να σηκωθεί από τον καναπέ. Δεν με νοιάζουν τα "μπράβο" ούτε το έκανα για την προσωπική μου προβολή. Αλλά είναι γεγονός πως με τους ακόλουθους που έχω στο instagram, και εγώ και άλλοι, μπορούμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να βοηθήσει. Στο βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι "Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό" αναφέρεται το εξής που μου έχει εντυπωθεί έντονα: "Δεν μου χρωστάς κάτι, σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να σε βοηθήσω". Το έχουμε λοιπόν οι περισσότεροι και δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι το τόσο τραγικό για να δραστηριοποιηθούμε»...

Ο παρουσιαστής περιγράφει πώς βρέθηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι αλλά και τις εικόνες που αντίκρισε. «Η γυναίκα μου έχει σπίτι εκεί. Να σου πω την αλήθεια, το είχαμε ξεγραμμένο. Τελικά γύρισε ο αέρας και σώθηκε με απειροελάχιστες φθορές. Παντού γύρω σου έβλεπες μαύρο. Ανθρώπους που έκλαιγαν στα αποκαΐδια και άλλους που ήταν πιο ψύχραιμοι και ευγνώμονες που γλίτωσαν τη ζωή τους. Μου έχει μείνει χαρακτηριστική η εικόνα ενός συμπολίτη μας γύρω στα 50 να λέει: "Το σπίτι μου κάηκε, αλλά ευτυχώς είμαι ζωντανός"! Στη συνέχεια μαζί με κάποιους γείτονες κάναμε πυρόσβεση σε μικροεστίες. Και από εκεί πήγα στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπου είχε ξεκινήσει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved