Γιώργος Μπανταδάκης: «Είναι σπουδαίο να συνεργάζεσαι με συνομήλικους ανθρώπους»
Showbiz

Γιώργος Μπανταδάκης: «Είναι σπουδαίο να συνεργάζεσαι με συνομήλικους ανθρώπους»

Ο Γιώργος Μπανταδάκης πρωταγωνιστεί στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε διασκευή Αλέξανδρου Ρήγα.

«Πρόκειται για ένα ανέβασμα του έργου με απόλυτο σεβασμό στο κείμενο. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που συμμετέχω σε αυτή την παράσταση. Ο Αλέξανδρος Ρήγας, με τη διασκευή που έχει κάνει, θεωρώ ότι έχει πετύχει ένα εξαιρετικό πάντρεμα του κλασικού κειμένου με κάποιες σύγχρονες πινελιές, δίνοντας μια άλλη πνοή στο έργο. Ο Αλέξανδρος έχει κάνει και την εξαιρετική σκηνοθεσία και κατά τη γνώμη μου έχει φτιάξει μια παράσταση που ξεχωρίζει. Μια πραγματική υπερπαραγωγή, με μια φανταστική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών, που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, αφού παίζουμε σε κατάμεστα θέατρα»
τόνισε στο Mytv.

- Στις «Εκκλησιάζουσες» γίνεται «πάντρεμα» διαφόρων γενεών ηθοποιών. Ήταν εύκολο να βρεθούν κοινοί κώδικες επικοινωνίας;

«Υπάρχουν πολλές γενεές ηθοποιών, πράγμα για μένα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είναι σπουδαίο να συνεργάζεσαι με συνομήλικους ανθρώπους κι ακόμα σπουδαιότερο να στέκεσαι δίπλα σε μεγαλύτερου ηθοποιούς, που έχουν διανύσει χιλιόμετρα πάνω στο σανίδι. Είναι μεγάλο σχολείο και σπουδαίο δώρο για την εξέλιξη κάθε νέου ηθοποιού. Είμαι ευτυχής που στην πορεία μου μέχρι τώρα έχω δουλέψει με υπέροχους ηθοποιούς και ιδιαίτερα χαρούμενος που εδώ συνεργάζομαι με μια πραγματικά εξαιρετική ομάδα .Όλα αυτά, βέβαια, επιτυγχάνονται και δένουν άψογα χάρη στη σκηνοθεσία και στην ευφυΐα του Αλέξανδρου Ρήγα.»

- Είστε ένας πολυπληθής θίασος. Πόσο εύκολο ήταν να καταφέρετε να συγχρονίσετε την παράσταση της οποίας το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από τραγούδια και χορούς;

«Πραγματικά έχουμε δουλέψει πολύ, κουραστήκαμε πολύ, κάναμε πρόβες ατελείωτες για να πετύχουμε την ομοιογένεια του συνόλου, αλλά και την ξεχωριστή οντότητα του καθενός. Όλοι λειτουργούν σαν ένα σώμα, αλλά δεν χάνουν και την υπόσταση τους, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Πάνω απ' όλα, αυτό το πέτυχε ο Αλέξανδρος, με αρωγούς τους υπέροχους Ιβάν Σβιτάιλο, που έκανε τις χορογραφίες και την κίνηση, την Εβελυν Σιούπη στα κοστούμια, τη Λία Βίσση στη μουσική διδασκαλία και τον Γιάννη Σπανόπουλο στα σκηνικά. Είμαστε, νομίζω, ο πιο πολυπληθής θίασος του καλοκαιριού, αλλά πιστεύω πως κερδίσαμε το στοίχημα.»

-Είναι η τρίτη φορά που συνεργάζεσαι με τον Αλέξανδρο Ρήγα. Πώς είναι ως συνεργάτης;

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Αλέξανδρος με εμπιστεύεται για τρίτη φορά. Τον ευχαριστώ από καρδιάς! Πρόκειται για έναν δημιουργό ευφυή, ταλαντούχο, ασταμάτητο. Είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει, εργατικός και ευφάνταστος.»

-Σέβεται τους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάζεται, τους φροντίζει και βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους. Τι έχεις αποκομίσει από τη μεταξύ σας συνεργασία;

«Πέρα από όμορφους ρόλους και συνεργασία με σπουδαίους ανθρώπους, οι δουλειές με τον Αλέξανδρο με έχουν εξελίξει, έχω υποδυθεί διαφορετικά πράγματα κι έχω διδαχθεί από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Είναι πάντα μεγάλη χαρά η συνεργασία μαζί του.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved