Κώστας Αποστολάκης: «Εγώ την ελπίδα την έχω καταργήσει από τη ζωή μου»
Showbiz

Κώστας Αποστολάκης: «Εγώ την ελπίδα την έχω καταργήσει από τη ζωή μου»

Ο Κώστας Αποστολάκης σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε πως έχει καταργήσει την ελπίδα από τη ζωή του.

Ο γνωστός ηθοποιός σχολίασε παράλληλα πως έχει υπάρξει ρομαντικός στη ζωή του αλλά δεν κέρδισε τίποτα…

Τι ενεργοποιείς ως άμυνα στις δύσκολες καταστάσεις ζωής που αντιμετωπίζεις, προκειμένου να αντεπεξέλθεις σ' αυτό που καλείσαι να κάνεις;
«Ενεργοποιώ ένα μηχανισμό μέσα μου που λέει ότι τα πράγματα θα συνεχιστούν, η ζωή συνεχίζεται ό,τι και να γίνει, η Γη θα κινείται και ο ήλιος θα βγαίνει είτε υπάρχω εγώ είτε όχι. Οπότε, προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής, να βλέπω τα πράγματα ως έχουν και όχι όπως θα ήθελα να έχουν».

- Όταν έχεις παιδί, δεν πρέπει να είσαι αισιόδοξος και να έχεις ελπίδα;
«Εγώ την ελπίδα την έχω καταργήσει από τη ζωή μου. Ελπίδα δεν σημαίνει τίποτα, σημαίνει ότι περιμένει κάτι που δεν θα έρθει ποτέ, κι αυτό χρησιμοποιούν οι θρησκείες και οι κυβερνήσεις για να ελέγχουν το ποίμνιο, τα πρόβατα. Δεν χρησιμοποιώ την ελπίδα,, παίρνω τα πράγματα ως έχουν, χρησιμοποιώ την προσπάθεια και την ικανότητα να παίρνεις τις καταστάσεις όπως είναι και τις χειρίζεσαι, όταν δεν εμπεριέχει την απώλεια, το θάνατο, που είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο».

-Ρεαλιστικό, αλλά και σκληρό συνάμα...
«Ναι, αλλά έτσι προσπαθώ να πορεύομαι».

-Με αυτές τις αντιλήψεις μεγαλώνεις και την κόρη σου;
«Έτσι μεγαλώνω και την κόρη μου, να είναι ελεύθερη, να σκέφτεται ελεύθερα, χωρίς να κάνει κατάχρηση ελευθερίας. Να μπορεί να πράττει και να σκέφτεται όπως της έρχονται τα πράγματα και όχι όπως τα ονειρεύεται».

-Τη σκληραγωγείς κατά μία έννοια;
«Είναι κανονική ζωή, μπορεί να είναι χειρότερη σκληραγωγία να ονειρεύεσαι κάτι και να μη σου έρθει ποτέ, γιατί η ψυχολογία σου θα είναι πάντα ελλιπής, πάντα θα περιμένει κάτι. Όταν δεν περιμένει τίποτα, ζει την κάθε μέρα όπως είναι. Οι νεότερες γενιές έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε πάντα κάτι για το αύριο και να χάνουμε το σήμερα. Πλέον προσπαθώ να ζω τη σήμερα. «Έφαγα» πολλά χρόνια από τη ζωή μου χάνοντας το σήμερα. Το έχω φιλοσοφήσει και το λέω, κοιτάω το σήμερα και θεωρώ το πιο σημαντικό την υγεία του ανθρώπου, όλα τα άλλα ρυθμίζονται».

-Δεν εμπεριέχει καθόλου ρομαντισμό...
«Δεν πειράζει... γιατί να είμαι ρομαντικός; Ο ρομαντισμός σε τι βοηθάει;

-Δεν υπήρξες ποτέ ρομαντικός;
«Υπήρξα χρόνια ολόκληρα ρομαντικός και δεν κέρδισα τίποτα»

-Ποια κατάσταση ζωής σ' έφερε σε αυτή την αλλαγή των αντιλήψεων και των συναισθημάτων σου;

«Το ότι μεγάλωσα με δυσκολίες πορεύτηκα με δυσκολίες, δεν είχα βοήθεια από πουθενά. Η μόνη μου βοήθεια ήταν ο εαυτός μου, η αδελφή μου και τρεις φίλοι που προσπαθούμε να ελέγξουμε και να χειριστούμε καταστάσεις, οι οποίες ήταν άκρως ρεαλιστικές. Ο νόμος της επιβίωσης δεν πρέπει να είναι ο νόμος της ζούγκλας, γιατί είμαστε άνθρωποι. Πρέπει να ενεργοποιηθείς για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις. Η ζωή και ο μηχανισμός της φύσης είναι σκληροί, δεν καταλαβαίνει από ρομαντισμούς. Το να είσαι ρομαντικός σημαίνει ότι ζεις μια κατάσταση σαν το facebook ή σαν να βλέπεις μια ταινία που δεν θα συμβεί ποτέ στη ζωή σου, απλώς πάντα θα το περιμένεις», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved