Μιχαήλ: Εθελόντρια στην Νέα Μάκρη: «Θρηνήσαμε όλοι μας για τα θύματα της πυρκαγιάς»
Showbiz

Μιχαήλ: Εθελόντρια στην Νέα Μάκρη: «Θρηνήσαμε όλοι μας για τα θύματα της πυρκαγιάς»

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ πηγαίνει ως εθελόντρια στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Η ηθοποιός βοηθά στην απογραφή και την καταγραφή των πραγμάτων και, όπως είπε στην Espresso υπάρχει ανάγκη από επιπλέον εθελοντές, αυτοκίνητα και ειδικούς που μπορούν να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους.

«Καθένας από το μετερίζι του μπορεί να βοηθήσει. Το “δεν ξεχνάμε και βοηθάμε” δεν είναι μόνο τα κεράκια και τα μνημόσυνα, αλλά η δράση και η έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν. Θρηνήσαμε όλοι μας για τα θύματα της πυρκαγιάς, πρέπει τώρα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που επέζησαν κι έχει αλλάξει δραματικά η ζωή τους. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας» τόνισε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν οργάνωση και συντονισμός, γιατί οι άνθρωποι είναι λίγοι, βρίσκονται συνέχεια εκεί και κουράζονται. Υπάρχει ανάγκη επίσης για μέσα μεταφοράς των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που δεν μπορούν να έρθουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης να τα πάρουν».

Η ηθοποιός αναφέρεται επίσης στην ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης όλων αυτών που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη και δικούς τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

«Ειδικοί σε αυτόν τον τομέα ας βοηθήσουν εθελοντικά. Οι άνθρωποι αυτοί θα χρειάζονται βοήθεια για τουλάχιστον δύο μήνες. Εκεί είναι ακόμα αποκαΐδια... Γίνονται και συσσίτια. Πηγαίνουμε κι εκεί. Ξέρω ότι και σ’ αυτόν τον τομέα χρειάζονται επιπλέον εθελοντές. Προσωπικά το θεώρησα μεγάλο χρέος μου απέναντι στον κόσμο να είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι».

Μαζί της βρίσκεται και ο γνωστός δικηγόρος και καλός της φίλος Αλέξανδρος Κασσανδρινός, ο οποίος ανέβασε στα social media βίντεο από τη δραστηριότητά τους, ζητώντας τη συνδρομή και άλλων εθελοντών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved