Βάνα Μπάρμπα: «Οι ευθύνες είναι από παλιά και θαμμένες σε υποσχέσεις και πελατειακές σχέσεις»
Showbiz

Βάνα Μπάρμπα: «Οι ευθύνες είναι από παλιά και θαμμένες σε υποσχέσεις και πελατειακές σχέσεις»

Η Βάνα Μπάρμπα ήταν μια από τους δεκάδες εθελοντές που μπροστά στην τραγική κατάσταση που προέκυψε από τις φονικές φωτιές στο Μάτι θέλησε να συνδράμει.

«Ήταν μαύρη εβδομάδα, τραγική, για όλη την Ελλάδα. Δώσαμε νερά, στείλαμε φάρμακα, πήγαμε στα σπίτια μέσα και συναντήσαμε ανθρώπους που με ψηλά το κεφάλι στέκονταν ακόμα όρθιοι. Αντίκριζες όμως έναν έρημο τόπο. Οι ευθύνες είναι από παλιά, είναι πολλαπλές και θαμμένες σε υποσχέσεις και πελατειακές σχέσεις. Όταν οι νεκροί φτάνουν τους 100, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια. Υπάρχει αναμφισβήτητα ευθύνη και στους ανθρώπους που κυβερνούν. Για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν. Αυθαίρετοι δρόμοι, σπίτια, αυτά τα να "μην πούμε κάτι" για να κερδίσουμε ψήφους και το αποτέλεσμα... Τώρα θρηνούμε νεκρούς» τόνισε στο Secret

Ωστόσο, η ηθοποιός κρατάει κάτι θειικό μέσα από όλη τη θλίψη των ημερών. «Στην Ελλάδα γνώρισα δύο μεριές. Η κακή πλευρά ήταν ότι με μια φωτιά παντού μύριζε θάνατος, παντού σκοτάδι και θλίψη. Υπήρχε όμως και μια καλή πλευρά. Γίναμε όλοι ένα. Όλοι στο πλάι όσων μας έχουν ανάγκη. Εθελοντές, άνθρωποι που παρατούσαν τις δουλειές τους, έτρεχαν στο Μάτι να βοηθήσουν τους άλλους. Αυτό για άλλη μια φορά μας θυμίζει ότι η λέξη "φιλότιμο" είναι ελληνική. Μακάρι να μη μας είχε κανείς ανάγκη, αλλά αφού μας είχαν, ήμασταν εκεί», εξομολογείται.

Πλέον έχει αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. «Έχω αποφασίσει να είμαι εθελόντρια στην ηθοποιία και βασική δουλειά μου να είναι τα κοινά στον Δήμο Γλυφάδας», εξηγεί, όπου από το 2015 έχει δημιουργήσει έναν σύλλογο εθελοντισμού, δύναμης ζωής και αγάπης. «Με ενδιαφέρει κυρίως το κομμάτι των γυναικών. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά, που περνούν δύσκολα. Αν θεωρήσω ότι θέλω να παίξω στην τηλεόραση ή να κάνω ένα έργο, θα το κάνω και δεν το αποκλείω. Ίσως να το χρησιμοποιήσω και αυτό για την ενίσχυση του παραπάνω σκοπού».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved