Θωμόπουλος: Όσα είπε για την παράσταση «Πανικός στο υπουργείο» και τη συνεργασία με τον Κώστα Βουτσά
Showbiz

Θωμόπουλος: Όσα είπε για την παράσταση «Πανικός στο υπουργείο» και τη συνεργασία με τον Κώστα Βουτσά

Ο Βασίλης Θωμόπουλος μίλησε για την παράσταση «Πανικός στο υπουργείο», η οποία παίζεται στο θέατρο «Λαμπέτη».

Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών σχολιάζει παράλληλα τη συνεργασία του με τον Κώστα Βουτσά.

Σκηνοθετείτε την παράσταση «Πανικός στο υπουργείο» που παίζεται στο θέατρο «Λαμπέτη»... Πώς αποφασίσατε να ανεβάσετε το συγκεκριμένα έργο;

«Με στενοχωρούσε το γεγονός ότι είναι κλειστά τα καλοκαιρινά θέατρα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να πρέπει να δουλέψουν όλοι στη λογική της περιοδείας. Έπεσε λοιπόν στα χέρια μου ένα γαλλικό έργο που θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον επειδή έχει μέσα λίγη πολιτική και η πολιτική είναι ένα στοιχείο της επιθεώρησης: Νομίζω επίσης ότι και η επιθεώρηση είναι ένα είδος που λείπει πια στην Ελλάδα. Σκέφτηκα λοιπόν να μεταφέρουμε το έργο στα ελληνικά δεδομένα και έτσι έγινε με τη βοήθεια του Δημήτρη Αποστόλου».

Συνεργάζεστε με τον Κώστα Βουτσά...

«Είναι ένας ηθοποιός που τον αγαπάει πολύ το κοινό. Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας έκανε κυρίως φιλικές συμμετοχές στις θεατρικές παραστάσεις. Το συγκεκριμένο έργο είναι στημένο επάνω του, το δουλεύει και παίζει ένα ρόλο πολύ οργανωμένο, με ποικιλία και με δυναμική».

Βλέπουμε ωστόσο ότι πολλές φορές οι σκηνοθέτες αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν έναν ηθοποιό μεγάλης ηλικίας. Τελικά «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»;

«Δεν συμφωνώ. Νομίζω ότι το έργο καθορίζει και τους ρόλους. Απλώς τα έργα που διαλέγουν πιθανόν να μην τους δίνουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με έμπειρους ανθρώπους, καθώς έχουν άλλες ανάγκες και άλλες απαιτήσεις. Οπότε, αν θέλεις να αποφύγεις τα δύσκολα, μπορείς να συνεργάζεσαι πάντα με πιτσιρικάδες. Είναι μια λύση. Δεν γίνεται να προχωρήσει το θέατρο ή η τηλεόραση χωρίς η μία γενιά να παραδίδει στην επόμενη και αυτό γίνεται με συνεργασία».

Τι κερδίσατε από τη συνεργασία σας μαζί του φέτος;

«Φέτος ξεχωρίζει το τεράστιο κέφι του. Ερχόταν πάντα πρώτος στην πρόβα. Κάθε μέρα στην παράσταση αν τον δεις στα καμαρίνια διαβάζει το κείμενο του και επεξεργάζεται τι προσθήκες θα κάνει. Σε κάθε παράσταση δεν κάνει προσθήκες της στιγμής, αλλά ετοιμάζει πολύ προσεκτικά αυτά που θα πει», λέει στο 7μερες ΤV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved