Μαρία Κορινθίου: «Είναι η ιστορία του κινηματογράφου μας όλες αυτές οι ταινίες»
Showbiz

Μαρία Κορινθίου: «Είναι η ιστορία του κινηματογράφου μας όλες αυτές οι ταινίες»

Η Μαρία Κορινθίου πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Γοργόνες και μάγκες». Τι ήταν αυτό που τη μάγεψε σε αυτό το έργο;

«Αυτό που με μάγεψε είναι η αγάπη μου για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με τον οποίο νομίζω ότι έχουμε μεγαλώσει οι περισσότεροι, είναι η αγάπη μου για αυτές τις δουλειές, ως ηθοποιός πια, η αγάπη μου για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ζήσει και έχουν παίξει στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου. Είναι η ιστορία του κινηματογράφου μας όλες αυτές οι ταινίες. Από μικρό παιδί θαύμαζα τους ανθρώπους που έπαιζαν στις ταινίες αυτές, μεγάλωσα μαζί τους όπως όλα τα παιδιά της Ελλάδας και εξακολουθούν να μεγαλώνουν γενιές μαζί τους. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Επειδή έχω συζητήσει με τους ανθρώπους που εργάζονταν σε αυτές τις ταινίες, ενώ δεν είχαν κάτι εξωπραγματικό, δημιουργούσαν και έβγαινε αυτό το αποτέλεσμα γιατί υπήρχε πολύ μεράκι. Μπορεί να θεωρούμε ότι είναι ανάλαφρες λαϊκές ταινίες -που όντως είναι- όμως τις αγαπά τόσο πολύ ο κόσμος» τόνισε στο 7 Μέρες TV.

-Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση από τη συμμετοχή σας σε αυτή την παράσταση;

«Το μεγαλύτερο που μπορώ να πω είναι ότι μπήκε στη ζωή μου ο κύριος Γιάννης (σ.σ.: Βογιατζής). Ότι έχω παίξει μαζί του, ότι αγάπησα τον κύριο Γιάννη Βογιατζή, τον λατρεύω και μου έχει δώσει πολλά και σε προσωπικό επίπεδο. θα ήθελα να μας αποκαλύψετε κάτι που σας είπε στα καμαρίνια και σας άγγιξε πολύ... Απλώς να πω ότι είμαι... ερωτευμένη μαζί του, όχι γιατί μου είπε δύο λόγια -ξέρω άλλωστε ότι είναι αμοιβαίο και ότι με αγαπάει πολύ και εκείνος- μου έχει πολλά που θεωρώ σημαντικά, αλλά το πιο σπουδαίο είναι ότι μου άπλωσε το χέρι και μου το κρατούσε και ότι μου έχει δώσει τόσο όμορφα συναισθήματα. Ότι στις συζητήσεις μας μου έχει πει άτι είμαι «σπουδαία» κι αυτή τη λέξη δεν τη λες εύκολα, είναι μια πολύ όμορφη λέξη και την άκουσα από εκείνον... Είναι πολλά, αλλά επιτρέψτε μου να κρατήσω κάποια για μένα και για τον κύριο Γιάννη. Το σίγουρο είναι ότι αυτό τον άνθρωπο τον λατρεύω για το ήθος του, για τον άνθρωπο που είναι, για τον ηθοποιό που είναι. Είναι ένας θεατρίνος, ζει για αυτό που κάνει, είναι αξιοθαύμαστος και ζηλευτός... Μακάρι όλοι οι ηθοποιοί να φτάσουν στην ηλικία του και να έχουν όλη αυτή την εμπειρία και να κρατάνε αυτό το ήθος, ως άνθρωποι και ως ηθοποιοί.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved