Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν ήμουν από τα καλύτερα παιδιά μέχρι τα 18 μου»
Showbiz

Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν ήμουν από τα καλύτερα παιδιά μέχρι τα 18 μου»

Παραδέχεται το «φλερτ» του με το περιθώριο.

Ο Γιάννης Στάνκογλου με αφορμή το γύρισμα του στις φυλακές Κορυδαλλού, μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του για την εμπειρία του αλλά και για τις στιγμές εκείνες που ο ίδιος «φλέρταρε» με το περιθώριο.

Περάσατε τρεις ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο μιας ταινίας που σκηνοθετεί ο Αντώνης Κόκκινος. Ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν βγήκατε;
«Δεν μπορώ να τα κατατάξω και να πω "είναι αυτό κι αυτό". Άλλαξε πάντως τον τρόπο με τον οποίο σκέπτομαι τα πράγματα. Συνειδητοποιείς πόσο εύκολα μπορεί να βρεθείς εκεί. Και νομίζω ότι σε αυτά τα μέρη η κοινωνία μας πρέπει να ρίξει περισσότερο φως, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πράγματι έκαναν ένα λάθος στη ζωή τους αλλά δεν τους ορίζει μόνο αυτό».

Υπάρχει κάποια κουβέντα που σας είπε κάποιος φυλακισμένος και σας άγγιξε;
«Ενα παιδί μού είπε: "Φίλε, εγώ ένα πράγμα θέλω να κάνω. Να βγω και να πάω στο περίπτερο να ζητήσω ένα πακέτο τσιγάρα". Αυτό ήθελε».

Εσείς, έχετε φλερτάρει με το περιθώριο;
«Ναι, δεν ήμουν από τα καλύτερα παιδιά μέχρι τα 18 μου. Έκανα διάφορα. Τελικά όμως, έτσι όπως είναι η ζωή, νομίζω ότι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα είναι το περιθώριο. Πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τα πράγματα περισσότερο».

Σε διαδηλώσεις έχετε κατεβεί;
«Πάρα πολύ συχνά - ακόμη κατεβαίνω όταν χρειάζεται».

Την πρώτη γενναία πράξη της ζωής σας τη θυμάστε;
«Είχα πάρει 18 ετών το δίπλωμα οδήγησης και έπαιρνα ανθρώπους με οτοστόπ από τον δρόμο. Μια φορά είχα πετύχει έναν Βούλγαρο που μόλις είχε αποφυλακιστεί. Μια χαρά όμως με τον τύπο. Δεν ξέρω πάντως αν αυτό είναι μια γενναία πράξη», εξομολογείται ο ηθοποιός στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved