Άννα Μενενάκου: «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο φόβος»
Showbiz

Άννα Μενενάκου: «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο φόβος»

Η Άννα Μενενάκου βρίσκεται στον χώρο της υποκριτικής, αλλά δεν έχει ζήσει ίντριγκες όπως άλλοι συνάδελφοί της. 

Βέβαια, έχει τις δικές της φοβίες και τις λέει.

Ωστόσο, οι ίντριγκες και οι παρεξηγήσεις κυριαρχούν περισσότερο στον χώρο της υποκριτικής. Δεν έχεις βιώσει μια τέτοια στιγμή;

«Το έχω ξανακούσει αυτό, αλλά ή είμαι τυχερή ή δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το λένε. Όσα χρόνια είμαι σ'αυτόν τον χώρο, έχω πέσει σε καλά χέρια και ανάλογα έχω φερθεί κι εγώ. Είμαι ξεκάθαρη ως άνθρωπος για το τι είναι αυτό που θέλω. Εντάξει, είναι πολύ ωραίο αυτό τα πράγμα που κάνουμε γιατί έχει δημοσιότητα, λάμψη κλπ., αλλά γνωρίζεις πολύ καλά ότι πίσω από αυτό απαιτείται σκληρή δουλειά και είναι σαν να κάνουμε πρωταθλητισμό. Δουλεύουμε ατελείωτες ώρες πάμε στα σπίτια μας και διαβάζουμε κείμενα ή κάνουμε δύο-τρεις δουλειές μαζί είτε επειδή πρέπει να το κάνουμε, δεν έχω χρόνο να το σκεφτώ αυτό. Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τραγικό»

Τα τελευταία χρόνια είσαι πιο «ανοιχτή» ως άνθρωπος, σε σχέση με το παρελθόν...

«Όταν ξεκίνησα, ήμουν λίγο φοβισμένη, γιατί δεν ήξερα καλά τον χώρο και έτσι ήμουν ως άνθρωπος, πιο «κλειστή». Αυτό δεν σημαίνει πως τώρα είμαι πολύ πιο «ανοιχτή», απλά δεν έχω να φοβάμαι για κάτι. Ήταν καθαρά δική μου ανασφάλεια»

Το ενδεχόμενο της αποτυχίας είναι κάτι που σε φοβίζει;

«Η αποτυχία δεν με φοβίζει ποτέ, γιατί είναι μέρος της επιτυχίας. Δηλαδή, εάν δεν αποτύχεις, είναι δύσκολο να πετύχεις, γιατί δεν θα έχεις μάθει από πουθενά. Μέσα στην επιτυχία υπάρχουν πολλές δυσκολίες που κανείς δεν τις ξέρει πέρα από εσένα... Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που έχεις ζήσει; Η δική μου θέση και σκέψη σε καταστάσεις που τις είχα κάνει μεγαλύτερες από ό,τι ήταν. θεωρώ ότι η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο φόβος. Κάποιες στιγμές, δηλαδή, που με έπιανε ένας φόβος για κάτι και εν συνεχεία να μεγαλοποιείς πράγματα,.. Με είχε δυσκολέψει πολύ»

Και πώς το ξεπέρασες για να μη σε κρατά πίσω;

«Στο μυαλό μου έχω κάτι που λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα για να σε σταματήσει και να σου κάνει κακό πέρα από μία καταστροφή, έναν θάνατο ή κάτι που δεν περνάει από το χέρι σου. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε, γρήγορα, τον κύκλο της σκέψης για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε...»

«Αρχικά ξεκίνησα με τη yoga, που έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αλλά έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Αυτά, βέβαια, σε βοηθούν όταν θέλεις να βοηθηθείς και πιστεύεις σ' αυτό που πιστεύω εγώ. Δεν μπορεί να σ' το επιβάλει κανείς...» είπε στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved