Η τελευταία συνέντευξη του Σπύρου Μερκούρη και η αποκάλυψη για τον Αττίκ
Showbiz

Η τελευταία συνέντευξη του Σπύρου Μερκούρη και η αποκάλυψη για τον Αττίκ

Για όλους και για όλα μίλησε στην τελευταία συνέντευξη του έναν χρόνο πριν φύγει από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Σπύρος Μερκούρης.

Ο μικρότερος αδερφός της Μελίνας Μερκούρη, μίλησε για τη ζωή στο Κολωνάκι, για τον παππού Σπύρο Μερκούρη που τους υιοθέτησε όταν ο πατέρας τους τους εγκατέλειψε για τον μεγάλο έρωτα του Αττίκ, τη Μαρίκα Φιλιππίδη. Ο Σπύρος Μερκούρης είχε μιλήσει και για το θάνατο.

«Μεγάλωσα και έζησα στο Κολωνάκι. Ζω στην ίδια γειτονιά, στο ίδιο σπίτι, 88 χρόνια. Όταν γύρισα πίσω, μετά την εξορία στη δικτατορία, το άλλαξα τελείως. Το ανακαίνισα και έκανα το υπνοδωμάτιο της Μελίνας γραφείο μου. Δεν θέλω να φύγω από εδώ. Μου αρέσει. Το σπίτι αυτό χτίστηκε το 1900. Τότε, η Τσακάλωφ ήταν χωματόδρομος. Περνούσε -κι αυτό αν περνούσε- ένα αυτοκίνητο τη μέρα. Ήταν διαφορετικό το Κολωνάκι τότε, αλλά είχε πολλή ατμόσφαιρα», είχε σχολιάσει αρχικά στο Down Town.

«Ο παππούς μου, ο πατέρας του πατερά μου, που πήρα και το όνομα του, ήταν δήμαρχος από το 1899 μέχρι το 1919. Ένα πράγμα μας έμαθε καλά εμένα και της Μελίνας: την επικοινωνία με ανθρώπους. Κάθε Κυριακή έκανε ένα μεγάλο τραπέζι όπου συνυπήρχαν από υπουργοί μέχρι εργάτες του δήμου. Τους είχε όλους μαζί και συζητούσαν. Μας έλεγε: "Ποτέ, αλλά ποτέ μην κρίνετε έναν άνθρωπο από επαγγέλματα και αξιώματα" Ήμασταν οι παλαιοί Αθηναίοι. Και όταν παραιτήθηκε και μέχρι το τέλος της ζωής του τον φώναζαν δήμαρχο» είχε πει.

Ο Σπύρος Μερκούρης είχε αναφερθεί και στην περίοδο που ο πατέρας τους τους εγκατέλειψε αλλά και στο περιστατικό με τον Αττίκ: «Όταν ο πατέρας μου παράτησε τη μητέρα μου, ο παππούς μου, Σπύρος, μας υιοθέτησε. Θύμωσε πολύ με τον γιο του, δεν του μίλαγε. Ο πατέρας μου άφησε τη μάνα όταν εκείνη ήταν έγκυος σε μένα. Ο πατέρας μου ερωτεύτηκε την ηθοποιό Μαρίκα Φιλιππίδη. Μια από τις ωραιότερες γυναίκες της Αθήνας. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Την είδε και διέλυσε τα πάντα. Εκείνη, από την άλλη, ήταν ο μεγάλος έρωτας του Αττίκ, τον οποίο παράτησε για τον πατέρα μου. Ήταν από τα μεγαλύτερα κουτσομπολιά της Αθήνας. Τότε ο Αττίκ τραγουδούσε στη Μάντρα. Ένα βράδυ λέει η Μαρίκα στον πατέρα να πάνε να τον δουν. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να πάει με τη Μαρίκα να δουν τον πρώην της, αλλά εκείνη επέμενε, και όταν οι γυναίκες επιμένουν οι άντρες υποχωρούν. Τότε η Αθήνα ήταν πολύ μικρή και σχεδόν όλοι γνωρίζονταν ο ένας με τον άλλον. Μόλις, λοιπόν, βλέπουν τον πατέρα μου με τη Μαρίκα να μπαίνουν στο κέντρο, φωνάζουν οι θεατές στον Αττίκ που ήταν πάνω στην πίστα "Είδα μάτια, είδα μάτια πολλά". Ο Αττίκ διακόπτει το πρόγραμμα του και λέει "διάλειμμα". Πάει στο καμαρίνι του και συνθέτει το τραγούδι "Ζητάτε να σας πω τον πρώτο μου σκοπό, ζητάτε είδα μάτια, με κάνετε κομμάτια". Έσπασε το μαγαζί όταν το τραγούδησε και ο πατέρας μου με τη Μαρίκα σηκώθηκαν και έφυγαν».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved